adscode
adscode

Sınav Cumhuriyeti (3)

Türkiye Cumhuriyet bize özgürlük sağladı, Sınav Cumhuriyeti bizi 4, 5 seçenekle sınırladı.

aguclu@milliyet.com.tr




Sadece bir yılı daha değil Cumhuriyetimizin birinci yüzyılını da geride bırakıyoruz. Gelin hep birlikte 2023 değerlendirmesi yapalım:
Sınav Cumhuriyeti’ne gösterdiğimiz özeni, Türkiye Cumhuriyeti’ne de gösterdik mi? 100. Yılı hak ettiği şekilde kutladık mı?

Türkiye Cumhuriyet bize özgürlük sağladı, Sınav Cumhuriyeti bizi 4, 5 seçenekle sınırladı.

Türkiye Cumhuriyeti bizi birey yaptı, Sınav Cumhuriyeti bizi köleleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti bize milli ve manevi değerleri kazandırdı, Sınav Cumhuriyeti her şeyi unuttururdu.

Türkiye Cumhuriyeti bize mutlu ve müreffeh bir gelecek vaad etti, Sınav Cumhuriyeti belirsizlik, kaos ve endişeye mahkum etti.

Türkiye Cumhuriyeti bizi her alanda donanımlı yurttaşlar olarak yetişmek için yola çıktı, Sınav Cumhuriyeti tüm adayları dar bir alana sıkıştırdı. Sanatı, sporu, sosyal bilimleri yok saydı.

Türkiye Cumhuriyeti her yurttaşına eşit mesafede durmayı, herkesi eşit görmeyi, adil bir kariyer hedefi sundu, herkesin her makama gelebileceği bir ortam hazırladı, Sınav Cumhuriyeti'nin kazananı ise ne devlet, ne de millet oldu.

Türkiye Cumhuriyeti fikri hür, vicdanı hür nesiller için yola çıktı, Sınav Cumhuriyeti'nin hedefi birini sevindirirken on’unu değersizleştirmek oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk, Bayrak, Vatan ve Millet sevdası vardı, Sınav Cumhuriyeti değerler erozyonu yarattı.

Daha yüzlerce örnek sıralanabilir. Geldiğimiz nokta da ortada.

Yeni bir yıla ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girereken, dün gece bir kez daha gördük ki, bizi biz yapan değerleri ve fabrika ayarlarımızı başta Sınav Cumhuriyeti olmak üzere hiçbir şey yıkamaz, unutturamaz, yok sayamaz.
Sadece biraz zaman kaybettirirler o kadar!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)