adscode
adscode

YKS’de şampiyonlar devletten

3.5 milyon aday ile başvuru rekorunun kırıldığı YKS’de, en düşük ortalama hemen her yıl olduğu gibi yine Fen Bilimleri’nde gerçekleşti.

aguclu@milliyet.com.tr




Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Şampiyonlar, milyonluk kolejlerden değil devlet liselerinden. Tercihler, 27 Temmuz-8 Ağustos arasında gerçekleşecek. Başarı ortalamalar yine yerlerde süründü. Fen Bilimleri’nde Türkiye ortalaması 20 soruda 3.5!

3.5 milyon aday ile başvuru rekorunun kırıldığı YKS’de, en düşük ortalama hemen her yıl olduğu gibi yine Fen Bilimleri’nde gerçekleşti.

TYT Türkçe’de 40 soru soruda 20,021 ortalama gerçekleşirken bu oran Sosyal Bilimler’de 20’de 8,688, Temel Matematik ‘te 40’da 8,218, Fen Bilimlerinde ise 20’de 3,546 şeklinde oldu.

Sayısal’da birinciliği 2 aday paylaştı.


Temel Yeterlilik Testi TYT’de Niğde Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi’nden Harun Durak şampiyon olurken,
Alan Yeterlilik Testi AYT Sayısal’da Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden Mustafa Özcan ve Konya Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi'nden Namık Emre Acar birinciliği paylaştı.

Diğer şampiyonlar ise şöyle:

Eşit ağırlık alanında Emre Ekici, Süleyman Demirel Fen Lisesi-Afyonkarahisar, Sözel alanda Ahmet Berk Takır, Kabataş Erkek Lisesi- İstanbul.
Yabancı Dil Testi Almanca Volkan Emre Eke, Atatürk Lisesi-İzmir,
Arapça alanında Hüseyin Furkan Erdem, Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi-Konya,
Fransızca alanında Emirhan Kılıç, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul, İngilizce alanında Metin Furkan Amarat, Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi-İzmir, Rusça alanda Bengisu Akbaba, Özel Takev Anadolu Lisesi-İzmir.
Kaç kişi Sıfır çekti?
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) başvuran 3 milyon 527 bin 443 adaydan 2 milyon 995 bin 638'inin sınava katıldığını bildirdi.

Yani yarım milyondan fazla aday başvurduğu halde sınav girmedi.
Niye başvurdular niye sınava girmediler, bu ayrı bir yazı konusu ve çok önemli ayrıntılar söz konusu!..
Sıfır çekenlere yönelik direk ve net bir bilgi verilmese de ayrıntılara bakıldığın da o da yine çok büyük rakamlar oluşturuyor!
2023-YKS'nin en yüksek katılımlı sınav olduğunu belirten Ersoy, "Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) başvuran 3 milyon 527 bin 443 adaydan 2 milyon 995 bin 638'i sınava katıldı, 531 bin 805 aday sınava girmedi.
Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran 2 milyon 573 bin 169 adaydan 1 milyon 980 bin 534 aday sınava katıldı, 592 bin 635 aday sınava girmedi.
Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran 338 bin 9 adaydan da 173 bin 3 aday sınava katıldı, 165 bin 6 aday sınava girmedi.
Asıl önemli olan bundan sonrası yani tercihler, kayıtlar ve mezuniyet sonrası? Bu konulardaki ayrıntı ve gelişmeleri de sizlere paylaşmaya devam edeceğiz...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)