adscode
adscode

EĞİTİM ŞART

Dünyayı eğitimle değiştirmeye çalışan bir kadının öyküsünü paylaşıcam. Oprah Winfrey... 1954 yılında evlilik dışı bir ilişkiden doğan bu kadın, parçalanmış bir hayatın enkazlarından zirveye çıkışın öyküsüdür. Hayatı boyunca ince zekasıyla en iyi dostu kitaplar oldu. Güzel ve zekiydi.

damlaaktan@gmail.com




****

17 yaşında medya ile yolu kesişince, hayatına bir sihirli değnek değdi. Sesiyle keşfedilen Winfrey özellikle kadınlar tarafından çok sevildi, büyüdü, önü açıldı. 1986 yılından sonra kendi programını yapmaya başladı ve sıradan insanları ağırlayarak çok keyifli sohbetlere imza attı.

“Eğitim şart” söylemiyle, eğitime ulaşamayanlara eğitimi götürmeye karar verdi. Önce Oprah Winfrey Vakfı’nı kurdu. Kadın, aile ve çocuklar için dünya çapında yüzlerce yardım kampanyası başlattı. Sonra kurduğu Oprah Winfrey Bursu vasıtasıyla binlerce çocuğa eğitim şansı sağladı. Eşit eğitim fırsatlarının olmadığı dünyamızda, çığır açtı adeta.

****

Güney Afrika Noel Merhameti Hareketi ile 2002 yılında Güney Afrika’daki okulları tamir ettirdi ve 50.000 öğrenciye gıda, giysi, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar, kitaplar sağladı.

Oprah Winfrey Liderlik Kız Akademisi’ni kurdu ve kız öğrencilerden dünya çapında liderler yarattı.

Bir kadın bugün tek başına dünyada eğitim sayesinde milyonlara dokundu.

Düşünün o milyonların dokunabileceği hayatların neler değiştirebileceğini...

****

Bugün, kapısına kilit vurulan üniversiteler, KHK ile işinden olan ve bambaşka işler yapan hocalar, katledilen ve hatta taciz edilen akademisyenler, eğitimsiz bir topluma doğru yol alan bir eğitim sisteminde cebelleşiyoruz. Akademisyenler mutsuz, öğrenciler umutsuz. Hepimiz hala çabalıyoruz.

****

Değişmekten bahsediyoruz ya...

Değişim için.... Eğitim şart.

Hatırlayalım istedim.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05