adscode
adscode

109 Yaşında, Yaralı Penguenlere Kazak Örüyor

Avustralya’nın en yaşlı adamı olan 109 yaşındaki Alfred “Alfie” Date ve gönüllülerden oluşan bir ekip, olası bir felaket anında penguenleri koruyabilmek için yüzlerce küçük kazak ördü.

109 Yaşında, Yaralı Penguenlere Kazak Örüyor
Dünyadan Haberler
109 yaşındaki Alfie, bir süre önce bakım evine taşındı. Orada günlerini kendi halinde geçirirken, bakım evinin hemşirelerinden “Doğa İçin Ör” (Knit for Nature) adında bir programın var olduğunu duydu.



109 yaşında da olsa, vaktini boş geçirmek istemeyen Alfie, örgü örmeyi öğrendi ve olası bir petrol sızıntısında, penguenleri petrole bulanmaktan koruyacak küçük kazaklar örmeye başladı.

Petrol sızıntısı durumunda bu sevimli hayvanlara kazak giydirmek, hem onların tüylerini petrole bulanmaktan koruyor hem de ısınmalarına yardımcı olurken, petrole bulanıp batmalarını engelliyor.

2001’de Phillip Adası yakınlarında meydana gelen bir petrol sızıntısı sonrasında 483 küçük penguen, kendileri için hazırlanmış rehabilitasyon merkezlerine alınmıştı ve orada bakımları yapılmıştı. Bakımları yapılan bu penguenlerin yüzde 96’sı doğaya geri salınmıştı.

Kaynak: The Huffington Post Başlık Görseli: Glamour

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)