adscode
adscode

2000 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Arasında Birinci

Düzce Üniversitesi, URAP’ın yayınladığı “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda Devlet Üniversiteleri arasında 500-549 puan aralığında yer alarak birinci sıraya yükseldi.

2000 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Arasında Birinci
Üniversite
Geçtiğimiz yıl aynı listede ikinci sırada yer alan üniversite, genç ve dinamik kadrosuyla Düzce’nin, bölgenin kalkınmasına katkı vermek üzere proje işbirlikleri yoluyla topluma hizmet etmeyi amaçlıyor.

Değer üretme ve sürekli gelişme ilkeleriyle yola çıkan Düzce Üniversitesi 2006 yılından bu yana yükselmeye ve ilerlemeye devam ediyor.
 
 “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda iki vakıf üniversitesinin ardından üçüncü sırada yer alarak ilk devlet üniversitesi olma özelliğini koruyor.



“2000 Yılından Sonra Kurulan ve Doktora Öğrencisi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda da yerini korumaya devam eden Düzce Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.


 
 2014-2015 yılına ait “Tüm Üniversitelerin Genel Puan Sıralaması”nda ise ilk 50’ye girerek, makale, toplam atıf, toplam bilimsel doküman, doktora öğrencisi ve öğretim üyesi/öğrenci puan toplamları dikkate alınarak yapılan sıralamada 45. sırada yer aldı.
 
2009 yılından itibaren ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan, University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, Türkiye’deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralamaktadır.
 
Türkiye sıralamasını oluştururken Web of Science/InCites gibi uluslararası kaynaklar ile ÖSYM’nin yayınladığı verileri kullanan URAP, üniversiteler için geliştirdiği bu sıralama sistemiyle yükseköğretim kurumlarını doğru ve tarafsız biçimde ölçmeyi hedefleyerek, gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmaktadır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)