adscode
adscode

2012 SBS Kontenjanları ve Okul Listesi

Milli Eğitim Bakanlığı OGES SBS tercih Kılavuzu yayınlandı. SBS lise tercihi yapacak olan öğrenciler bu SBS yerleştirme kılavuzunu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapacaklardır.

2012 SBS Kontenjanları ve Okul Listesi
Editörün Seçimi

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üstü olup tercihte bulunabilecek tüm öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercihlerini 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapabilecek. 

8. sınıf öğrencilerinin SBS sonuçları, daha önceki yıllarda girmiş oldukları SBS’lere ait sınav sonuçları ve yılsonu başarı puanlarının ”Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi” hükümleri doğrultusunda birleştirilmesi ile elde edilen Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) hesaplandı.

 

Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek.

Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacak.

2012 SBS Kontenjanları ve Okulların Listesi İçin Tıklayın

Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan ”Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.

Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.

egitimnerede

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)