adscode
adscode

2016 Şubatta atanan öğretmenler ailelerine kavuşmak istiyor

2016 Şubatta Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atanan öğretmenler 2017 Şubatta yapılacak olan mazerete bağlı yer değiştirmelerde ayrı kaldıkları eşlerine ve çocuklarına kavuşmak istiyor.

2016 Şubatta atanan öğretmenler ailelerine kavuşmak istiyor
Eğitim
Atamalar 10 Şubat 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın Başöğretmen salonunda Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından gerçekleştirilmiş ancak öğretmenlerin görevlerine başlamaları için kararnameleri Mart ayının farklı günlerine kadar Bakanlıkça kaynaklanan nedenlerle geciktirilmişti.

Bakanlığın kararnameleri geciktirmesi sebebiyle öğretmenler mazerete bağlı yer değiştirmelerde aranan 1 yıllık çalışma süresini dolduramamış olacağından mağduriyet yaşayacaklardır.

Kendi atama dönemlerinden itibaren uygulanmaya konulan ‘Aday Öğretmen ve Yetiştirme Süreci’ faaliyetlerine katılmış olan, bu kapsamda ders içi gözlem - okul içi faaliyet - okul dışı faaliyet - seminerler - toplantılar ve yaz tatilinde bile çalışmalara katılan öğretmenler seslerini duyurmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Sendikalara yoğun bir şekilde isteklerini dile getirmişti.

Ailelerinden ayrı kalan öğretmenlerin sesini duyan, mağduriyetlerini anlayan Eğitim Bir Sen Başkanı Sayın Ali YALÇIN ve Türk Eğitim Sendikası Başkanı Sayın İsmail KONCUK sosyal medya iletişim kanallarından ‘mazerete bağlı atamalarda son tarih olarak 31 Mart 2017 tarihinin kabul edilmesi için’ resmi başvuruları Milli Eğitim Bakanlığına yaptıklarını duyurdular.

Ümitleri daha da artan öğretmenler şimdi 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Milli EĞİTİM Bakanı Sayın İsmet YILMAZ’ın müjdesini ve resmi açıklamalarını dört gözle beklemekteler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)