adscode
adscode

3 Bin 500'lik Teşvikten Yararlanmak İçin Son Gün

Gelecek eğitim-öğretim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşviki için başvuru süresi bugün doluyor.

3 Bin 500'lik Teşvikten Yararlanmak İçin Son Gün
Eğitim
Destekten yararlanmak isteyen özel okulların Özel Öğretim Kurumları Modülü üzerinden, velilerin ise öğrencinin eğitim gördüğü okul müdürlüğüne müracaatta bulunması gerekiyor.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerin kayıtlarının, tercih doğrultusunda yerleştirilen okula yaptırılmaması halinde teşvikten yararlanma hakkı kaybedilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullara yönelik verilecek eğitim öğretim teşviki için başvuru süresi yarın sona erecek.

Eğitim ve öğretim desteği almak isteyen özel okullar ve öğrenciler, yarın saat 17.00'ye kadar başvurularını yapabilecek.

Destekten yararlanmak isteyen özel okullar, başvuru takviminde yer alan tarihlerde okul yöneticileri tarafından MEBBİS'te yer alan "Özel Öğretim Kurumları Modülü" üzerinden, veliler ise öğrencinin okuduğu okul müdürlüğü ve e-Okul'daki "Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği" menüsünü kullanarak başvurularını yapacak.

Eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2014 yılı haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren resmi belge ile üniversitede eğitim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu gösteren belgeler müracaat esnasında okul müdürlüklerine teslim edilecek.Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri 5-9 Eylül'de, e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacak.Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri de teşvik için internet yoluyla, e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği menüsü üzerinden başvuru yapabilecek.Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerin velileri ise okul öncesi eğitim yapılan resmi okullara aday kayıtlarını yaptırarak, eğitim ve öğretim desteği için yine internet üzerinden e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği menüsünü kullanarak başvuru yapabilecek.

2 bin 860 özel okul teşvik için başvurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, özel okulda okumak isteyen 250 bin öğrenciye verilecek teşvik için başvuruların 25 Ağustos'a kadar uzatıldığını açıkladı. Bugüne kadar 2 bin 860 özel okulun başvuru yaptığını belirten Yelkenci, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

AB STANDARTLARINA UYUM: 250 bin öğrencinin devlet teşvikiyle özel okullarda okumasının sağlanması, özel okullaşma oranının AB ve OECD düzeylerine ulaşması açısından çok önemli. Devletin üzerindeki eğitim yükünü de önemli oranda azaltacak.

YARISI DEVLETTEN: Teşvik miktarı, öğrenci başına okul öncesi için 2 bin 500, ilkokul için 3 bin, ortaokul ve lise için 3 bin 500, temel lise için de 3 bin TL olarak belirlendi. Özel okul ücretleri 6 bin TL'lerden başlıyor. Dershaneden dönüşen okullarda bu rakam daha düşük. Ücretler 15- 20 bin TL'ye kadar yükseliyor. Yüksek ücretli okullar için veliler zaten en çok yüzde 10-15, yani bizim verdiğimiz teşvik kadar indirim alabiliyorlardı. Şimdi bir o kadar daha devlet destek vermiş olacak. Bu okulların çoğunda ücretin yarısına varan kısmını teşvik oluşturacak. Veliler mutlaka tercih yaptıkları okullarla özel şartlarını görüşmeliler. Yemek, servis, sosyal etkinlik ücretlerini konuşsunlar. 8 Ağustos'ta başlayan başvuruları kimseyi mağdur etmemek için 25 Ağustos'a kadar uzattık.

DERSHANELER DÖNÜŞÜYOR: Dershanelerden özel okula dönüşüm de hızla sürüyor. Haziran-Temmuz 2014 arasındaki ilk başvuru döneminde 463 talep aldık. 326'sı onaylandı, diğerleri evrak eksiklerini tamamlıyor. 1 Eylül'e kadar başvurabilecekler. İkinci başvuru dönemi ise yeni başladı ve şimdiden 67 başvuru aldık.






 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)