adscode
adscode

35. CHP olağan kurultayı ne zaman başladı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: CHP 35. Olağan kurultayı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek felsefeyle kardeşçe yapılacak.

35. CHP olağan kurultayı ne zaman başladı
Türkiye'den Haberler
CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'na davetliler gelmeye başladı.

Kurultayı izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alınıyor.

Kurultayının gerçekleştirileceği salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı.

Balonlarla süslenen salonda, davetlilerin oturacakları yerlere Türk bayrakları, CHP flamaları ve Kılıçdaroğlu'nun posterleri konuldu.

Kurultaya 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesinin katılması bekleniyor.

Basın yoğun ilgi gösteriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından "CHP 35. Olağan kurultayı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek felsefeyle kardeşçe yapılacak" paylaşımında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Yalova milletvekili İnce ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü.

Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşme, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleşti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği belirtildi.

CHP’de Olağan 35. Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Kılıçdaroğlu 10.30'da salona geldi ve dolaştı. Saat 11.00'de de çoğunluğun toplandığını belirterek kurultay açışılını yaptı. Divan başkanlığına Murat Karayalçın önerildi. Başka bir talep olmadığı için oy birliği ile Murat Karayalçın divan başkanı seçildi. Karayalçın konuşmasında "yüzde 25'e saplanıp kalamayız" dedi. Kendilerini yeniden tanımlamaya ihtiyaç olmadığını belirten Murat Karayalçın, “Ama örgütümüzü yeniden yapılandırmaya çok ihtiyacımız var. idari birimlere göre devlet tipi örgütlenme yerine toplum kesimlerine göre halk tipi örgütlenmeye geçmeliyiz. Devlet tipi örgütlenmeden CHP’nin halk tipi örgütlenmeye geçmesi iktidar yolumuzda bir zorunluluktur” diye konuştu.

Karayalçın, başkanlık divanının oluşumu için kendisine verilmiş olan önergeyi okumadan önce Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine verdiği Can Dündar ve Erdem Gül’ün Silivri’den gönderdiği mektubu okudu.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor: “CHP’nin 35. Kurultayı medyanın en ağır döneminde toplanıyor. Biz o baskıya direnen halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan gazeteciler olarak 52 gündür Silivri’de hapis yapıyoruz. Tutukluluk koşullarında bile direnmeye korkutma çabalarına inat doğru bildiklerimizi daha gür yazıp söylemeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizde ilk günden beri bizi hiç yalnız bırakmayın başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm milletvekili ve vefakar örgütlerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Özgür ve demokratik bir Türkiye’nin inşasında bağımsız ve cesur basının önemini hatırlatıyor kurultaya başarılar diliyoruz Can Dündar, Erdem Gül/Silivri Cezaevi. 

Kurultaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de partilerini temsilen katılıyor. Kurultayda ayrıca öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin mesajı da okundu.

BALBAY 'ÇEKİLMEDİ' AMA YOK!

Kılıçdaroğlu karşısında aday olması beklenen tek isim olan Mustafa Balbay gerekli imza sayısına ulaşamayınca aday olamadı. Daha önce 200 imza ile aday olacağını açıklayan Balbay'ın gerekli 120 imzanın altında kalarak 92 imza toplayabildiği öğrenildi. Balbay, "Çekilmem söz konusu değil ama gerekli imzayı toplayamadık, mücadelem sürecek" açıklaması yaptı.
Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasını yapmak üzere saat 11.30'da kürsüye geldi.

Kılıçdaroğlu: AKP sıfır terörle Türkiye'yi devralmıştı!

‘Demokrasi, değişim ve kardeşlik’ ana temasının işlendiği kurultay salonunda CHP’nin 7 Genel Başkanının fotoğrafları, ‘Birlik, özgürlük’ temalı afişler yer alıyor. ‘Demokrasiyi biz getirdik biz yücelteceğiz, savaşın değil barışın partisiyiz’ sloganlarının yazılı olduğu afişler asıldı. Salonda Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları da yer alıyor. CHP yönetiminin belirlediği ve onayladıkları dışında tüm pankart ve dövizlerin kaldırılması yapılan anonslarla istendi. Bu pankartlardan birisi Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan “Aşiti, peace, barış. Bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartıydı. Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti. 
Kurultay salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Salona kartı olmayanlar alınmazken kartı olanlar ise üst aramasının ardından girebiliyor. Kurultayda bugün Genel Başkan seçimi yapılacak. CHP’nin bin 200 delegesi bulunuyor. En az 120 imzayı toplayan isimler aday olabilecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak 120 imzayı bulabilirse İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın çıkması bekleniyor.

CHP'de 60 koltuğa 600 aday!  

ONAYLI OLMAYAN PANKARTLAR KALDIRILDI
Ankara Arena Spor Salonu da hareketlenmeye başladı. Salonda göze çarpan döviz ve pankartların yanı sıra CHP'nin eski genel başkanlarının portre fotoğrafları asıldı. Delegelerin oturacağı koltuklar Türk bayrağı ve Kılıçdaroğlu resimli bayraklarla üstü kaplanarak partililerin kongrede  ellerinde bu bayrakları tutmaları önerildi.
Kurultay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesinin ardından başlayacak ve 2 gün sürecek. (RADİKAL/DHA)

KILIÇDAROĞLU'NDAN TWEET
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur" açıklamasında bulundu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)