adscode
adscode

40 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Nisan ayında yapması öngörülen öğretmen atamalarında son gelişme ne? 40 bin öğretmen ataması yapılacak mı?

40 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak mı?
Eğitim
CHP Milletvekili Müslim Sarı, 1 Mart'tan itibaren 40 Bin Öğretmen ataması için Meclise önerge verdiğini Twitter hesabından duyurdu. 

 

Milletvekili Sarı, ''Atanmayan öğretmen arkadaşlar. Şu an görüşülmekte olan torba yasaya 40 bin öğretmen ataması için önerge hazırladık. Bugün görüşeceğiz. dedi. 1 Mart tarihinden itibaren 40 bin öğretmen ataması için verdiğimiz önerge akşam saatlerine doğru komisyonda oylanacak.'' dedi.


 

Atama bekleyen 260 bin üzerindeki öğretmenin gözü kulağı Nisan ayında yapılması öngörülen öğretmen atamalarında...

Nisan ayında öğretmen ataması olacak mı?

Kaç bin öğretmen alacak?

KPSS ve ÖABT süreci zorlu ve sıkıntılı bir süreç olduğu için atama bekleyen öğretmenlerin sınava konsantre olamadıkları, bir an önce atama olup olmayacağının açıklanması ve atama olacaksa kaç bin öğretmen atanacağının belirtilmesi gerektiğini haklı olarak savunmaktalar.

 Şu an için çeşitli sendikaların il temsilcileri, Eğitim ile ilgili gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlığa yakın isimler ile bazı milletvekilleri ve MEB İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin temenni ve beklentisi dışında Nisan ayı öğretmen ataması için resmi bir açıklama yok.

 Fakat, MEB'e Nisan ayında atama ile ilgili yöneltilen sorularda bakanlık ''Nisan'da öğretmen ataması yapmayacağız'' diyemiyor veya demiyor. Nisan ayı ataması için olumsuz hiç bir haber, gelişme yok.

 Çeşitli yerlerden ulaşan bilgilere göre Nisan'da 10 bin öğretmen ataması garanti gibi duruyor. Bu sayının 15 veya 20 bine kadar çıkabileceği düşünülüyor. Konu ile Maliye Bakanlığı'nın ilgilendiği belirtiliyor.

 Bilindiği üzere diğer devlet memuru kadroları, engelli kadroları ve öğretmen kadrolarına yapılacak atamalar için ayrı bir bütçe çıkması gerekiyor. Bakanlığın seçimlerden önce ne kadar bütçe çıkaracağı bilinmiyor.

 Öte yandan 2015 Ağustos - Eylül döneminde atama ihtimali olan öğretmen adayları, yani 2014 Lisans KPSS/ÖABT'de branş bazında sıralaması çok çok düşük olup atanma ihtimali olmayanlar ile KPSS/ÖABT'ye ilk defa girecek öğretmen adayları Ağustos ayında 60 bin öğretmenin atanması için hükümetten söz bekliyor. mebmedya

TÜM ŞİKAYETLER İÇİN TIKLAYIN!



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)