adscode
adscode

5 bin yıllık oyuncak tarihi sergilenecek

Mall Of İstanbul, İstanbul’un en büyük Oyuncak Müzesi’nin 10.yıl sergisine ev sahipliği yapıyor.

5 bin yıllık oyuncak tarihi sergilenecek
Kültür Sanat
Yazar ve şair Sunay Akın’ın özel koleksiyonundan oluşan oyuncaklar, 24 Nisan 2016 tarihine kadar Mall Of İstanbul’da ‘MOİ Müze’de görülebilecek. Oyuncakların 5 bin yıllık gelişiminin izlendiği sergide, farklı kuşaklar aynı duyguda buluşuyor.

Mall Of İstanbul, MOİ Müze’de Yazar ve şair Sunay Akın’ın özel koleksiyonundan oluşan dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanan ve farklı kültürleri simgeleyen antika oyuncaklara ev sahipliği yapıyor. Sunay Akın’ın küratörlüğünde hayata geçen Oyuncak Sergisi, Antik çağdan günümüze kadar oyuncakların 5 bin yıllık tarihini ziyaretçilerine aktarıyor. Akın’ın 20 yılda 40 farklı ülkeden toplayarak oluşturduğu 4 bin parçalık koleksiyonundan özenle seçilen ve daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş parçalardan oluşan sergi, oyuncak tarihinin gelişiminin kronolojik bir sıralamada anlatılmasıyla da Türkiye’de bir ilke imza atıyor.


‘Bundan bende de vardı!’
Mall Of İstanbul’da kapılarını açan sergide ziyaretçiler gezerken kendilerini bir zaman makinasında hissederek çocukluklarına doğru yola çıkacaklar ve birbirlerine kendi dönemlerini anlatmanın keyfini yaşayacaklar. Zaman zaman ‘bundan bende de vardı’ dedirterek nostalji yaşatacak sergideki  oyuncaklar arasında ilk oyuncak ayıcık Teddy’den Fatoş Bebek’e, tarihte yapılan ilk tren ve gemi oyuncaklarından el yapımı oyuncaklara, bebek evlerinden uzay temalı oyuncaklara ve oyuncak müzik enstrümanlarına kadar  binlerce parça yer alıyor. Geniş bir tarih yelpazesinden beslenen oyuncakların her biri yapıldıkları dönemin izlerini taşıyor. Sergi, insanlığın tekerlekten günümüze tüm bilim, sanat, moda ve kültürel gelişimini oyuncaklar aracılığıyla izleyiciye aktarıyor. 


Çocuklar için atölye çalışmaları
MOİ Müze’de çocuklar için pek çok eğitici ve eğlendirici atölye çalışmaları düzenleniyor. Çocuklar için özel kurgulanmış sesli tur istasyonları, oyun ve masal atölyeleri ile çocuklar keyif dolu dakikalar geçiriyor. Çocuklar antik oyuncakları kum havuzunda kazı yaparak buluyor, sanat atölyeleri ile kendi oyuncaklarını tasarlamanın yöntemlerini keşfediyor ve Kukla Atölyesi'ndeki tarihi kuklalar ile kişisel üretimlerini bir araya getirebiliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)