adscode
adscode

81 ilde 130 bin öğretmen eğitim aldı, hedef daha fazlası!

Eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı, özel okulların desteğiyle hayata geçmesi planlanan "birkeniki" projesi ile daha fazla öğretmene…

81 ilde 130 bin öğretmen eğitim aldı, hedef daha fazlası!
Eğitim
Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ENKA Okullarında düzenlenen etkinlikte özel okulların kurucu ve yönetici kadrolarıyla bir araya gelen vakıf, bu projeyle daha fazla öğretmene ulaşmayı ve eğitim sistemine daha fazla değer katmayı planlıyor.

Özel okulların kurucu ve yönetici kadrolarından 63 eğitimcinin katıldığı etkinlikte eğitimciler, vakıf tarafından hazırlanan eğitim programlarından örnek modüller deneyimleyebildikleri kısa atölyelere katıldı.

Proje, özel okullarda görev yapan öğretmenlerin, vakfın eğitim programlarından belirli bir ücret karşılığında yararlanmasını ve buradan elde edilecek gelirin de devlet okullarında görevli daha fazla öğretmenin mesleki gelişim eğitimine ek kaynak yaratmasını amaçlıyor. Vakfın eğitimleriyle özel okullarda görev yapan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleri desteklenirken, devlet okullarındaki meslektaşlarının da bu eğitimlerden yararlanması sağlanıyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Selman Behmuaras, "birkeniki" projesinin eğitim sektörüne katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, bu alanda görev yapan herkesi işbirliği yapmaya davet etti.

Faaliyete başladıkları 2008'den bu yana 81 ilde 130 bin öğretmene yüz yüze eğitim verdiklerini kaydeden Behmuaras, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimi alanında geniş bir tecrübeye sahip olduklarını ve daha fazla öğretmene ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

"Birkeniki" projesi ve vakfın mevcut eğitimleriyle ilgili daha fazla bilgiye www.orav.org.tr üzerinden ulaşılabiliyor.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)