adscode
adscode

ABD Büyükelçiliği'nde Patlama: 2 Ölü

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde meydana gelen patlamada ilk bilgilere göre bir ABD'li personel ile canlı bomba hayatını kaybetti.

ABD Büyükelçiliği'nde Patlama: 2 Ölü
Haberler

 

 

Başkent Ankara, öğle saatlerinde bir patlamayla sarsıldı.

 


ABD Büyükelçiliği'nin Paris Caddesi'ndeki ziyaretçi ve vize işlemleri için gelenlerin giriş yaptığı 2 No'lu kapısında bir patlama oldu. Patlamada, güvenlik noktasının büyük bir bölümü yıkıldı.
İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.


Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saat 13.10 sularında ABD Büyükelçiliği'nin Paris Caddesi girişinde bulunan, elçilik personelinin giriş yaptığı kapıda bir canlı bombanın, üzerinde bulunan mühimmatı patlatması sonucunda ilk belirlemelere göre canlı bombayla birlikte bir kişinin daha hayatını kaybettiğini, bir Türk kadının da Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi.
Vali Yüksel, bir soru üzerine, yaralı sayısının bir olduğunu ifade ederek, ''Canlı bombanın üzerindeki mühimmatı patlatması sonucunda alanda yıkıntılar olması nedeniyle şu anda yıkıntıların altında inceleme yapıyor arkadaşlar. İlk belirlemelerimize göre 2 ölü, bir de hastanede bulunan yaralı var. Canlı bombayla 2. hayatını kaybeden kişi, ABD'nin çalışan personeli. Yaralı bayan da iş takibine gelen de bir Türk vatandaşı'' dedi.

 


Vali Yüksel, ''Türk personel mi?'' sorusuna ise ''Evet, Türk güvenlik personeli'' yanıtını verdi.
Yüksel, gelişmeler hakkında basınla kısa süreli görüşmeler yapacağını ve bilgileri paylaşacağını söyledi. ''Patlama içeride mi olmuş'' sorusu üzerine Yüksel, ''ABD Büyükelçiliği'nin kendi alanı içerisinde'' yanıtını verdi. ''Vize başvurusu için mi gelmiş'' sorusu üzerine de Yüksel, ''Şu anda hiçbir bilgiyi sizinle paylaşamam'' diye konuştu.

 

*****


GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de bir açıklama yaparak, "ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama meydana gelmiştir. Gerekli önlemler alınmıştır. Türk emniyet yetkililerine hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ederiz. Daha fazla bilgimiz olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz"dedi.

 


ELÇİLİK ÇALIŞANLARI SIĞINAKTA

 

Patlamanın ardından "kırmızı alarm"a geçilen elçilikte, çalışanların sığınağa alındığı kaydedildi. Büyükelçilikte giriş-çıkışlara izin verilmediği öğrenildi.
Bu arada, bilgi alınması için aranan büyükelçilik telefonlarına ise herhangi bir cevap verilmiyor.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

 

Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı.
Patlamanın meydana geldiği Paris Caddesi'nin Çankaya yönündeki girişi demir kalkan bariyerle araç trafiğine kapatıldı.
Bomba imha ekiplerinin olay yerindeki incelemesi devam ediyor.
Bölgede polis helikopteri de kontrol uçuşu gerçekleştiriyor.

 

*****


ELÇİLİKLERDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

 

ABD Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlamanın ardından cadde üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.
Ayrıca, büyükelçiliklerin bulunduğu bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

2. ŞÜPHELİ İDDİASI

 

Öte yandan, polis ekipleri, 2. şüpheli iddiası üzerine alarma geçti.
Bu arada, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da olay yerine geldi.

 

ERDOĞAN: BİLGİ ALACAĞIM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili olarak, “Şu anda detaylı bilgim yok. Bilgi alacağım” dedi.ntvmsnbc

 

Başbakan: Bunlar ülkenin huzuruna yönelik saldırılar!

 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara ABD Büyükelçiliği'nde meydana gelen canlı bomba için "Bunlar ülkenin huzurunu bozmaya yönelik saldırılardır" dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
Erdoğam, "Teröre karşı dünyada birlikte mücadele edeceğiz. Güvenlik görevlilerimiz incelemelerini sürdüryor. Saldırgan zaten paramparça olmuş. Bir rivayete göre bir, bir rivayete göre de iki özel güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Bu saldırılar Türkiye'nin ve dünyanın barışına yönelik saldırılardır. Ancak biz bir olacağız, diri olacağız ve bu saldırıları artacağız. Hiç bir şehidimizin kemiklerini sızlatmayacağız ve onların ruhunu incitmeyeceğiz. Tamamen meşru yollardan bu süreci ilerleteceğiz. Hayallerimizi asla ertelemeyeceğiz. " diye konuştu.



Haberin Tamamı İçin Tıklayın!


Videoyu İzlemek İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)