adscode
adscode

ADÜ'den tepki çeken taşıma kararı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde hizmet veren Gıda Mühendisliği Bölümü’nün Ziraat Fakültesi’ne taşınması tepki çekti.

ADÜ'den tepki çeken taşıma kararı
Üniversite
Güncelleme : 03-Feb-22 12:47

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesinde hizmet veren Gıda Mühendisliği Bölümü'nün, Ziraat Fakültesi’ne taşınmasına karar verildi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük tepki çeken karar sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Üniversitenin eski rektör Prof Dr. Cavit Bircan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün alelacele, tartışmaya bile açılmadan Gıda Mühendisliği Bölümünün Mühendislik Fakültesinden alınıp Ziraat Fakültesine taşımak gibi öğrencilerimizi her yönden mağdur edecek, öğretim üyelerinde infiale yol açacak, hukuk dışı bir karar alınmıştır. Bu karar başta milyonlarca liralık kurulu alt yapısı olan bölümü yok etme çabasıdır. Şunu da belirtelim Gıda Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesinin en fazla bilimsel yayın üreten bölümüdür" dedi.

Bircan, "Gıda Mühendisliği ile ilgili alınan bu karar; -öğrencilerin aleyhinedir -bölümün aleyhinedir -bölüme bile sormadan alınmıştır Bu kararın altında imzası olan herkesin hukuki sorumluluğu vardır" ifadelerini kullandı.

Twitter'da da öğrenciler #ADÜGIDAZİRAATEGİTMESİN etiketiyle bölümlerinin taşınmasına karşı çıktı.

Yorumlardan öne çıkanlar şunlar: 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)