adscode
adscode

AES KPSS'nin Yeniden Hesaplanmasını İstedi

AES; '2015 KPSS ve ÖABT Sınav Sonuçlarının Yeniden Hesaplanmasını Talep Ettik'

AES KPSS'nin Yeniden Hesaplanmasını İstedi
Sendikalar

''Şişkin kadrosu, bütçesi ve her sınavda adaylardan haraçladığı gelirine rağmen ŞAİBESİZ sınav yapamayan ÖSYM, 2015 KPSS ve ÖABT sınavında yargıda bekleyen sorular hariç 12 soru iptali ve 3 yanıt düzeltme ile rekor kırmıştır. Bu skandala rağmen an itibari ile sorumluluk alan, istifa eden, özür dileyen yetkili yoktur. 

Yukarıda sayılan beceriksizlikler yetmezmiş gibi; adayların sınav sonuçlarında netlerin eksik yer aldığı, netlerin doğru yanıt sayısı olarak alındığı gibi pek çok şikayet sendikamıza ulaşmıştır. Bulguların çok ciddi olması üzerine vakit geçirmeden ÖSYM’ne resmi başvuruda bulunan sendikamız sonuçların yeniden hesaplanmasını talep etmiştir. Süreci adil bir ölçme ve atama için takip etmeye devam edeceğiz.''

Anadolu Eğitim Sendikası/ Hukuk Sekreterliği 

 

Sayı: 1475-15/3937                                   Tarih:29/07/2015

Konu: 2015 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Sınavı Sonuçlarının Yeniden Hesaplanması Talebimiz

İlgi: 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”

 

YÖK

ÖLÇME SEÇME YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI’NA

Ankara

Merkezinizin (ÖSYM) internet sayfasında yer alan duyuru doğrultusunda, 4-5 Temmuz'da yapılan 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 12 Temmuz'da gerçekleştirilen 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde 12 soruda iptal, üç soruda yanıt düzeltmesine gidildiği, değerlendirme işlemlerinin tamamlanarak sonuçların açıklandığı görülmüştür.

Atanmalarıyla birlikte iş kolumuzda çalışacak olan öğretmenlerden sendikamıza ulaşan bilgilere göre; sınav sonuçlarında hesaplama hatası yapıldığına dair bulgular mevcuttur. Pek çok aday net sayılarının “doğru sayısı” olarak alındığını, bir çok aday da netlerinde 20 ve üzeri eksik olduğunu beyan etmektedir. Merkeziniz sorumluluğunda olan sınavda (sınavlarda) hata oranının yüksek olması, bu itirazlarda gerçek payı olduğunu düşündürmekte, endişelerimizi arttırmaktadır. 

Yeni hukuki durum ve davalar ile ilgili puanlarla atananların kadro iptali gibi telafisi imkansız zararlara yol açılmaması adına; 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 12 Temmuz'da gerçekleştirilen 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçlarının YENİDEN hesaplanması hususunda gereğini arz ve talep ederiz.

Sedat DEĞER - Cansel GÜVEN

Hukuk ve TSS Genel Başkan Yardımcısı  
Genel Başkan


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)