adscode
adscode

Aile içi şiddete beşli kalkan!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aileyi beş koldan korumaya aldı. Zihniyette, yasada, koruyucu, önleyici ve sağlık hizmetlerinde devrim gibi yenilikler geliyor.

Aile içi şiddete beşli kalkan!
Türkiye'den Haberler
Aile ve Sosyal Politilar Bakanı Sema Ramazanoğlu, aile içi şiddetten, ailenin korunmasına ilişkin 2019'a kadar yürütülecek çalışmaları milletvekillerine aktardı. Beş temel anlanda yapılacak iyileştirilmelerden ilki yasal düzenleme. Aileyi koruyacak yasaların etkinliği artacak. İkinci madde farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümü. Bakanlık koruyucu ve önleyici hizmet sunumu ve şiddet mağdurlarının güçlenmesini de sağlayacak yenilikleri de çalışma kapsamına aldı. Sağlık hizmetleri düzenlenecek. Kurumlar arası işbirliği ve politikalar geliştirilecek.

Şiddet olgusunun nedenleri, varlığı ve sonuçları ile tek elden ve çok yönlü mücadele edebilmek için 40 ilde açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) 81 ilde hizmet vereceğini açıklayan Ramazanoğlu, teknik takip hakkında da bilgi verdi.

7 GÜN 24 SAAT GÖZLEM

Ramazanoğlu, Ankara ve İzmir'de başlatılan yeni proje ile şiddet mağduru ve şiddet uygulayanın aynı anda izlendiği etkin bir teknik takip sistemi geliştirildiğini ve pilot uygulamaya geçildiğini duyurdu. 26 ilde şiddete karşı korumayı artırmak için bin 275 kişiye eğitim verileceğini açıklayan Ramazanoğlu, ayrıca şiddete uğrayan yaşlı, kadın ve çocuklara ilişkin ihbarları değerlendirmek ve acil durumları ilgili kurumlara bildirmek, ihtiyaca göre rehberlik ve danışma hizmeti vermek için ALO 183 Çağrı Hattı'nın 7/24 hizmet verdiğini hatırlattı.

ÇOCUKLARA KORUMA

Bakanlığın eylem planı çocukları da kapsıyor. Bakanlıklar düzeyinde; Merkezi Koordinasyon, il/ilçe koordinasyonları oluşturuldu. Böylece çocuklar için alınan tedbir kararlarının izlenmesi ve etkin uygulanmasının önündeki engeller kalkıyor. Erken uyarı sistemi ile risk alanları tespit edilecek. Çocuk koruma alanında kurumlar arası koordineli çalışmalar yürütülecek.

BAKAN DİZİDE BİLGİ VERDİ

Alo 183'ün önemi hakkında bu haftaki 'Baba Candır' dizisine Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu konuk oyuncu olarak katıldı. Ramazanoğlu, Baba'nın dükkanında çay içerken Alo 183'ün ne işe yaradığına dair bilgilendirme yaptı.

Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)