adscode
adscode

Almanya 10. Cumhurbaşkanı Chrıstıan Wulff Türkiye'ye Geliyor

ALMANYA 10. CUMHURBAŞKANI CHRISTIAN WULFF TÜRKİYE'YE GELİYOR

Almanya 10. Cumhurbaşkanı Chrıstıan Wulff Türkiye'ye Geliyor
Etkinlikler
2010 VE 2012 YILLARI ARASINDA GÖREV YAPAN ALMANYA 10. CUMHURBAŞKANI kendisinin de katkıları ile hayata geçen Türk-Alman Ortak Okul Öncesi Eğitim Projesi kapsamında Türkiye’de açılan Almanya'nın en köklü okul öncesi eğitim kurumlarından biri olan FRÖBEL ANAOKULLARI’nın Türkiye’deki birinci yıl dönümü kutlamasına katılmak için Türkiye’ye geliyor.
 

ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 09.00'DA YAPILACAK AÇILIŞ TÖRENİNE İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Emniyet Müdürü Murat Karakaya, Ak Parti ve Chp il ve ilçe başkanları, Marmara Üniv. Okul Öncesi Böl. Başk. Prof. Ozan Ural, Göthe Instutue Türkiye Müdürü Wolf Von Siebert, Alman Konsolosluğu yetkilileri ile Türk Alman Ticaret Odası üyeleri ile Alman şirketlerinin temsilcileri katılacak.

ALMANYA 10. CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN AÇILIŞI YAPILACAK OLAN FRÖBEL ANAOKULU ZİNCİRİ Almanya Avustralya ve Türkiye’de 130’un üzerinde anaokulunda, 2300 personeli ile 11.000 çocuğa eğitim vermektedir.

Dünyada anaokullarının kurucusu olan Alman eğitim bilimci Friedrich Fröbel’in ilerici eğitim anlayışını benimsemiş uluslararası bir anaokulu zinciri olan FRÖBEL çocuklara fiziksel gelişimlerini destekleyen, duyularını harekete geçiren doğayla iç içe bir ortam sağlayan anaokulu, zekanın gelişmesinin duyuların gelişmesine bağlı olduğunun bilincinde olarak çocuğun bütünlük içinde yetiştirilmesini sağlamaktadır.

Almanya’nın en iyi enstitü, üniversite ve eğitim kurumlarıyla ortak çalışmalar yürüterek çocukları en yeni bilimsel gelişmelerle buluşmasını sağlar.

Fröbel’in deneyimli ekibi Almanya’da geliştirdiği ileri düzeydeki eğitim sistemi ile Türkiye’de 2013 yılından bu yana merak eden, haklarının farkında, kendi kararını veren, özgüvenli çocuklar yetiştirmektedir.
3 dilde eğitim veren FRÖBEL İSTANBUL İngiliz, Alman ve Türk eğitmenleri ile çocuğun günlük yaşantısına farklı dillerin girmesini sağlayarak cocukların gelişimine katkıda bulunur. "İmmersion" ilkesine dayanan konsept ile ana dilinde eğitim veren eğitmenler yabancı dili günlük yaşamda tutarlı bir şekilde kullanırlar. Bu durum, çocukların dil öğrenmede kendi katılımlarını ve bundan keyif almalarını güçlendirerek, okulun içinde ve faaliyetlerde farklı dilde konuşulması sayesinde dilin melodisine aşina olmasını sağlar.

- 1200 m2 OYUN BAHÇESİ İLE DOĞA İLE İÇİÇE EĞİTİM
Zihnin gelişimi duyulara, duyuların gelişimi doğa ile iç içe özgürce oyun oynamaya bağlıdır. FRÖBEL İSTANBUL olarak biz; çocukların fiziksel gelişimlerini destekleyen ve duyularını harekete geçiren 1200 m2 bir oyun bahçesi sunuyoruz. Çocuğun hareket ihtiyacını karşılayarak, bedensel gelişimlerinin tamamlanabilmesi için onlara en uygun ortamı sağlıyoruz. Böylece çocuklar zıplama, tırmanma, emekleme, denge sağlama ve yürüme sırasında kendi güçlerini sınıyor ve sınırlarını algılıyorlar. Beden ve zihin bir bütündür anlayışı ile hareket ederek çocuğun bedensel gelişimine destek oluyoruz.
 
- EN DOĞAL MUTFAK FRÖBEL İSTANBUL’DA
FRÖBEL İSTANBUL mutfağında, çocukların en doğal yiyecekleri tüketmesi için özen gösteriyoruz. Anaokulumuzdaki çocuklara; dengeli, yaşına uygun ve yüksek kalitede gıdalar sunulmaktadır. İçecek olarak çocuklara her zaman su, şekersiz meyve çayları ve zaman zaman sulandırılmış doğal meyve suları verilmektedir.
Çocuklar, yapılacak olan çeşitli projelerde gıda maddelerini sorumlu bir şekilde kullanmasını ve yemeklerin sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını da öğrenirler. Doğum günleri ve yemek pişirme/hamur yapma günlerinde, beslenme planının oluşturulmasına ve yemeklerin pişirilmesine bizzat yardımcı olabilirler.

- ÇOCUK HAKLARININ FARKINDA BİR EĞİTİM ANLAYIŞI
FRÖBEL İSTANBUL olarak biz, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi' ni tanıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Çocuk haklarının farkında bir eğitim anlayışı ile çocukların, insan haklarına saygılı ve demokratik bir toplumda yaşayabilmeleri için gerekli temel bilgi, tutum, sosyal becerilerinin çocuğa kazandırılması önceliğimizdir. Haklarının farkında olan ve kendi kararını verebilen çocuk, gelecekte özgüvenli ve kendine yetebilen bir birey olacaktır.

-İELEV ve ALEV OKULLARI İLE İŞBİRLİĞİ
FRÖBEL İstanbul olarak, köklü eğitim kurumları olan İELEV ve ALEV ile deneyimlerimiz ve eğitim anlayışımızı bir araya getirerek birlikte sizlere yeni imkanlar sunmanın heyecanını taşıyoruz.

-FRÖBEL İSTANBUL ANAOKULLARI’NDA 2015-2016 EĞİTİM DÖNEMİ KAYITLARI BAŞLADI!
Fröbel Grubu; dünyada ilk anaokulunu kurmuş olan Alman eğitim bilimci Friedrich Fröbel’in ilerici eğitim anlayışını benimsemiş uluslararası bir anaokulu zinciridir. Almanya, Avusturalya ve Türkiye’ye yayılmış 130’un üzerinde anaokulunda, 2300 personeli ile 11.000 çocuğun bakımı ve eğitimini üstlenmektedir.

‘’İmmersive’’ eğitim sisteminin benimsendiği okulda; Alman, Türk ve İngiliz eğitmenler ile çocukların günlük aktivitelerinde yabancı dil etkin hale geliyor. Bu sistem sayesinde çocukların yabancı dil öğrenimi kolaylaşıyor. Fröbel İstanbul, Almanya’nın en iyi enstitü, üniversite ve eğitim kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütür ve çocukları en yeni bilimsel gelişmelerle buluşturur. Fröbel’in deneyimli ekibi ve Almanya’da geliştirdiği ileri düzeydeki eğitim sistemi ile Türkiye’de 2013 yılından bu yana merak eden, haklarının farkında, kendi kararını veren, özgüvenli çocuklar yetiştirmektedir.
1200 m2 açık alan ve 700 m2 kapalı alanı ile çocuklara en az onların hayal dünyası kadar geniş bir ortam sağlayan Fröbel İstanbul, bir anaokulundan daha fazlası...


AÇILIŞ TÖRENİ KATILIMCI LİSTESİ:

ALMANYA ESKİ CUMHURBAŞKANI CHRISTIAN WULFF

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ

BESİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI MURAT HAZİNEDAR

SARIYER BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ

SARIYER EMNİYET MÜDÜRÜ MURAT KARAKAYA

AK PARTİ BEŞİKTAŞ İLÇE BAŞKANI FERSAT YILDIRIM

CHP BEŞİKTAŞ İLÇE BAŞKANI ŞERİF İLKER UYGUN

İELEV LİSELİLER VAKFI YÖN. KUR. ÜYELERİ

AVUSTURYA LİSELİLER VAKFI YÖN. KUR. ÜYELERİ

MARMARA ÜNİV. OKUL ÖNCESİ BÖL. BAŞK. PROF. DR. OZANA URAL

ALMAN KONSOLOSLUĞU EKİBİ

GOTHE INSTUTUE TÜRKİYE MÜDÜRÜ WOLF VON SİEBERT


Ve Türk Alman Ticaret Odası Üyeleri:

Amarkon Group Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. Dr. Markus C. Slevogt

BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Volker Hammes

Bayer Türk Kimya Sanayi Ltd. Şti. Dr. Hubert Braun

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Steven Young

Brenntag Kimya Ticaret Ltd. Şti. Hasan Babür Söğütlü

BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Norbert Klein

Borusan Holding Agah Uğur

Deichmann Ayakkabıcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla Özkul

Fichtner GmbH & Co. KG Dr. Uwe Sievers

Hamburg Süd Gemicilik Özgür Al

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Alexander Kühnel

Lanxess Kimya Ticaret Ltd. Şti. Ömer Bakır

Lufthansa Alman Hava Yolları İrtibat Bürosu Stefan Löcherbach

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Rainer Genes

Metro AG Uğur Kaan Ünver

PharmaVision Sanayi ve Ticaret A.Ş. Dr. Ünsal Hekiman

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hüseyin Gelis

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)