adscode
adscode

Aman Dikkat! Tercih Kılavuzu Yenilendi!

​ÖSYM, önce kılavuzun taslağını yayınladı. Bir süre "aslının" yayınlanmasını bekledik.

Aman Dikkat! Tercih Kılavuzu Yenilendi!
Eğitim
"Bu aslıdır", diyerek ilan etti ve öğrenciler tercihlerini, bu kılavuzu esas alarak yapmaya başladılar. Dün ÖSYM, bir duyuru yayınlayıp, duyurunun en altına aşağıdaki açıklamayı yazdı.
7 Temmuz 2014 (02.07.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararları ve Üniversitelerin düzeltme/değişiklik talepleri doğrultusunda güncellenmiştir.) 

İlk tepkimiz "Demek ki, birkaç bölümde bir iki ufak tefek değişiklik var" şeklinde oldu. Yaptığımız inceleme, değişikliklerin hiç de sınırlı olmadığı yönündeydi. İlk yayınlanan resmi kılavuzla, dün ilan edilen kılavuz arasında hatırı sayılır farklılıklar vardı. Bizim tespitlerimize göre iki kılavuz arasında 434 bilgide değişiklik var. Kontenjanlarda, özel koşullarda, puanlarda değişiklikler olmuş, 20 tane bölüm kılavuzdan çıkarılmış, ilk kılavuza bakıp tercihini bu 20 bölümden birini yapmış öğrenciler, artık listelerde bu bölümleri bulamayacak. 24 tane 4 yıl ve üzeri, 13 tane 2 yıllık bölümlerden olmak üzere toplam 37 yeni bölüm eklenmiş.

Dün gece mesai yapmaya karar verdik, kılavuzu yeni haliyle tekrar yükledik. Şimdi K12NET Tercih Programı, kılavuzun en güncel halini gösteriyor. Sayın yöneticiler, sayın tercih danışmanları, sevgili öğrenciler, lütfen programın son halini, sanki ilk kez sisteme giriyormuş gibi inceleyiniz. Öncekinde resmi kılavuzda olmayan, yeni açılan bölümler var. Belki de görmediğiniz için hiç yazmadığınız bu bölümleri yazıp, üniversiteli olabilirsiniz. Üzgünüz ki, bu değişiklikten pek çok kişinin haberi yok.

TEOG İçin Lütfen Acele Etmeyiniz !

MEB, 2014 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Listelerini yayınladı. Listelerde sadece yüzdelik dilimi var. Taban puanlarının da açıklanacağı konuşuluyor. Yine yayınlanan listede, bakanlık 30 Temmuz tarihine kadar değişiklik yapabileceği uyarısında bulunuyor.  Programımız hazır olmasına rağmen, "yanlış – eksik bilgiyi düzeltmek zor olur, öğrencileri yanlış yönlendirmiş oluruz" ihtiyatıyla yayına girmiyoruz. Bu konuda en az birkaç gün daha beklenilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz.

K12NET BLOG 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)