adscode
adscode

Anahtar Priz Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kritik Nokta

Anahtar priz seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlara geçmeden önce, kısaca bir bilgi vermek gerekirsek;

Anahtar Priz Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kritik Nokta
Türkiye'den Haberler

Anahtar Priz: evin aydınlanmasını sağlamak için, lambaları yakmak için kullanılan düğmelerdir. Bu anahtar prizlere ne kadar önem verilmese de aslında evin için önemli bir yeri vardır. Elektrik geçişlerini sağlayan anahtar prizler güvenilir ve sağlam olmalı. Böylelikle istenmeyen kazalardan kaçınmış olacaksınız. Ayrıca evin dekorasyonuna uyumlu olması ve kolay kullanımı olması nedeni ile de dikkatli seçilmesi gerekilmektedir.




Anahtar Priz Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Söz konusu elektrik ise bazı kritik noktalara dikkat edilmesi gerekilmektedir.

1) Kablo Bağlantıları
Hunu şeklindeki kablo terminal girişleri, kabloları doğrudan terminale iletecek olan ürünler seçilmesi kısa devre ve elektrik şoku riskini en aza indirecektir. Böylelikle istenmeyen kazaların önüne geçilecek ve güvenli bir şekilde kullanım sağlayabileceksiniz.

2) Islak Alanlar
Eğer banyo, tuvalet gibi ıslak alanlarda kullanılacaksa, su ile temasında kaçınılması gerekmektedir. Bunun için kapaklı prizler alınması daha uygundur. Böylelikle su ile temasından korunacak ve olası elektrik yangınların önüne geçmiş olacaksınız.

3) Anahtar Montajları
Anahtar montajları oldukça önemli unsurlardan biridir. Yanlış yapılan bağlantılar, kısa devre yaptırabilir. Eğer anahtar montajını kendiniz yapacaksanız, kolay montaj yapılan anahtarları seçebilirsiniz.

4) Çocuklu Evler
Eğer çocuklu bir evde yaşıyorsanız, anahtar prizleri konumu oldukça önemlidir. Bunun için anahtar prizleri çocukların ulaşamayacağı yerlere montajını yapabilir, anahtar priz seçimlerinizi kapaklı olarak tercih edebilirsiniz. Veya çocuk kilitli anahtar prizleri aldığınız takdirde, çocukların elektrikle temasının önüne geçebilirsiniz.


5) Güvenilir ve Sağlamlık
Özellikle anahtar priz tasarımlarında kuvvetli tutuş özelliğini dikkat etmelisiniz. Özellikle priz seçimlerinizde kuvvetli tutuşlar, priz yuvasının yerinden çıkmasını önleyecektir. Prizlerin yerinden çıkmasını önlemek, olası bir temas sonucu oluşacak elektrik kaçaklarını ve priz yuvasının bozulmasını önleyecektir.

6) Dimmer Anahtar Seçimi
Dimmer anahtarlar hem elektrik tasarrufu sağlayacak hem de istediğiniz seviyede aydınlatma sağlayabileceksiniz. Kullanımı ise oldukça güvenlidir.

7) Dekoratif Olması
Bir anahtar priz serisinin renk yelpazesi ne kadar geniş ise, kullanıcı ev dekorasyonuna uygun kombinasyonu yapma olanağına o kadar yakındır. Ayrıca ev dekorasyonuna uygun seçilen anahtar prizler, daha sonrasında tekrar söküp takma işlemini gerektirmeyecektir.


Kaynak : http://www.gunsanelectric.com/tr/

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)