adscode
adscode

Asırlık Ramazan Dede, Asırlık Okulun Yürüyüşüne Katıldı

FMV Işık Üniversitesi tarafından her yıl geleneksek olarak düzenlenen ‘Işıklılar Doğa Yürüyüşü’nün bu yıl 6.’sı gerçekleştirildi.

Asırlık Ramazan Dede, Asırlık Okulun Yürüyüşüne Katıldı
Etkinlikler
Gelenekselleşen doğa yürüyüşüne Işık Üniversitesi akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik ekip katıldı. Ancak bu yıl Işıklıların beklemedikleri bir misafirleri vardı. 
92 yaşındaki Ramazan Dede kafileye Sarıkavak Köyü'nden katılarak bu güzel sürprizi ile herkesi şaşırttı. Ramazan Dede, tüm Işıklılara yörenin tarihi, turistik bütün özelliklerini anlatarak adeta dört saatlik bir ders verdi. Ekip başı olarak 17 km'lik parkuru en önde tamamladı. 

‘Işıklılar Doğa Yürüyüşü'nün 6.'sı, Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog Nabi Evren rehberliğinde; Sarıkavak Köyü, Işık Üniversitesi tarafından restore ettirilen Antik Su Değirmeni ve Bizans Kalesi’ne yapılan tarihi yolculukla gerçekleştirdi. 4.5 saat süren yürüyüş ile ilgili Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog Nabi Evren bölge hakkında bilgi verdi.

IŞIKLILAR RESTORE ETTİRDİKLERİ SU DEĞİRMENİNİ ZİYARET ETTİ  
Yürüyüş, Sarıkavak Köy Meydanı'ndan Demircili istikametine doğru başladı. İlk durak Demircili Şelalesi ve Su Değirmeni oldu. Değirmen vadisindeki şelaleler ve diğer şelaleler görüldükten sonra Demircili Ahşap Köprüsü'nü geçerek, Alçakdere vadisine ulaşıldı. Öven Deresi boyunca devam eden yürüyüşle, Sarıkavak Bizans Kalesi’nin zirvesine çıkıldı. Vadi boyunca devam eden yürüyüş Ahşap Sarıkavak köprüsünden geçilerek Sarıkavak Köy Meydanı’nda başladığı yerde bitti. 17 km'lik parkurda zorlu çıkışların inişlerin olması altılı tonlamada zorluk serçesini 3 olarak belirledi.
Yürüyüş Sarıkavak meydanında yöresel olarak hazırlanan ikramlarla son buldu. FMV Işık Üniversitesi tarafından restore ettirilen tarihi su değirmenini ziyaret etmeleri ise Işıklılar için geziye ayrı bir anlam kattı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)