adscode
adscode

Avrupa Meslek Yüksek Okulu Mezunlarının İşi Hazır

Bu yıl ilk mezunlarını veren Avrupa Meslek Yüksekokulu’nu bitiren 59 öğrencinin tamamı Avrupa Koleji Okulları’nda göreve başlıyor. Avrupa MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, mesleki eğitimle…

Avrupa Meslek Yüksek Okulu Mezunlarının İşi Hazır
Özel Eğitim
Avrupa Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi. Çocuk Gelişimi ve Bilgisayar Programcılığı bölümlerinden mezun olan 59 öğrencinin tamamı aynı kuruma ait Avrupa Koleji okullarında istihdam edildi. Yükseköğretime ‘nitelikli eğitim ve yüzde 100 istihdam’ parolasıyla başlayan ve Avrupa Eğitim Vakfı tarafından kurulan Avrupa Meslek Yüksekokulu, bu yıl ilk mezunlarını verirken, iki yılda hedefe ulaşmanın da mutluluğunu yaşadı.
PRATİK EĞİTİM AVANTAJI
Avrupa Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan öğrenciler, Avrupa Koleji Okullarının bünyesindeki okullarda çalışma imkanı buldukları için, teori ve pratiği bir arada yapma imkanına sahip oldu. Bilgisayar programcılığı bölümünde okuyan öğrenciler de yine Avrupa Koleji Okulları’nın bilişim ve teknoloji biriminde staj yaparak yetişti. Teorik bilgilerini pratik eğitimle de tamamlama imkanına sahip olan öğrenciler mezuniyetin ardından işlerini hazır buldu.
İSTİHDAM SORUNUNA ÇARE
Kent State Üniversitesi Eğitim Dekanı Prof.Dr. Daniel Mahony’in de katıldığı Avrupa Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Avrupa Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu mesleki eğitim ile iş dünyasının mutlaka buluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Talip Emiroğlu,  “Çok bölüm açıp çok öğrenci almayı tercih etmedik. Kurumlarımızın hem eğitimde, hem de istihdamda destekleyebileceği bölümleri tercih ettik. İlk etapta Çocuk Gelişimi ve Bilgisayar Teknolojileri bölümlerini açtık. Kurumlarımızla ve çözüm ortaklarımızla iç içe eğitim yaptık. Sonuçta istihdamı da sağladık. Bu strateji inanıyoruz ki, ülkemizin nitelikli eğitim ve istihdam sorununa çare olacaktır” dedi.  Yüksek okulu sosyal sorumluluk bilinciyle yaptıklarını ifade eden Emiroğlu, öğrencilerinin yüzde 90’ının burslu okuduğunu söyledi. 
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)