adscode
adscode

Avrupalı Kadın Rektörler İTÜ'de Buluşuyor

Avrupalı Kadın Rektörler Konferansı 21-23 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Avrupalı Kadın Rektörler İTÜ'de Buluşuyor
Üniversite
Organizasyon başkanlığını, İTÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in yürüttüğü toplantı YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla başlayacak. 
“Cam Tavanın Ötesindeki Kadın Akademisyenler: Kazanımlar, Engeller, Fırsatlar”  başlıklı iki günlük konferansın amacı, çeşitli ülkelerin kadın rektörlerinin ve rektör yardımcılarının deneyimlerini birbirleriyle paylaşmalarına ve kadın akademisyenlerin yönetim görevlerine katılımlarının artırılmasına ilişkin stratejiler geliştirmesine olanak sağlamak.
Bu yıl düzenlenen toplantıya 20’si Türkiye’den olmak üzere, dünyanın dört bir yanından 80’in üzerinde kadın rektör, rektör yardımcısı ve akademisyen katılacak. Avrupa’nın yanı sıra Pakistan, Çin, Güney Kore, Bangladeş, İsrail ve Zimbabwe gibi ülkelerin üniversitelerinin kadın yöneticileri konferansta bir araya gelerek kadın akademisyenlerin yüksek öğretimdeki temsilinin artırılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunacaklar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)