adscode
adscode

Bakan Avcı'dan YGS Uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarın yapılacak YGS öncesi uyarılarda bulundu.

Bakan Avcı'dan YGS Uyarısı
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarın yapılacak YGS öncesi uyarılarda bulundu. 2 milyon 178 bin 563 adayın, 173 il ve ilçe sınav merkezinde 7 bin 300 okul veya merkezde, 117 bin salonda saat 10.00’da sınava gireceğini belirten Avcı, “Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle sürücülerden yarın saat 10.00’dan itibaren korna çalmamalarını, gürültü etmemelerini, müzik yayını yapan yerlerin müzik yayını yapmamalarını ve öğrencilerimizin bu sınavı sükunetle tamamlamalarına yardımcı olmalarını rica ediyorum.” diye konuştu. 

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği'nce (TYB) İstiklal Marşı'nın yazıldığı mekan olan Taceddin Dergahı'nda program düzenlendi. Programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Vali Yardımcısı Hamza Duygulu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gökşen, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Başkanı Mehmet Doğan, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Nabi Avcı, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Yarın yapılacak olan YGS’de aile ve öğrencilere ne mesajlar vermek istersiniz?” sorusuna Avcı, şu cevabı verdi: “Yarın inşallah 2 milyon 178 bin 563 aday 173 il ve ilçe sınav merkezinde 7 bin 300 okulda veya merkezde, 117 bin salonda saat 10.00’da sınava girecekler. Öncelikle bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Yarın sınav süresince yurttaşlarımızın özellikle sürücülerimizin adayların sınav sırasında dikkatlerini dağıtacak gürültüden uzak durmalarını, mümkün olduğu kadar sessiz, sakin bir sınav yapabilmemiz için yardımcı olmalarını özellikle rica ediyorum. Velilerimizden de çocuklarımızın yarınki sınavı için çok fazla telaş etmemelerini, kendi telaşlarını çocuklarımıza sirayet ettirmemelerini, bunun da hayatın dönemeçlerinden biri olduğunu, her zaman telafisinin de mümkün olduğunu, dolayısıyla bu sınavı olabildiğince sakin bir şekilde tamamlamamız için yardımcı olmalarını velilerimizden de rica ediyorum. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle sürücülerden yarın saat 10.00’dan itibaren korna çalmamalarını, gürültü etmemelerini, müzik yayını yapan yerlerin müzik yayını yapmamalarını ve öğrencilerimizin bu sınavı sükunetle tamamlamalarına yardımcı olmalarını rica ediyorum. Basın mensuplarımızın da yarınki sınavda ve sınav sonrasında öğrencilerimizi, adaylarımızı tedirgin edecek, onları telaşlandıracak yayınlardan ‘şok, şok, şok’ türü yayınlar yapmamalarını, bunun olağan bir akış içinde yapılması gereken, tamamlanması gereken bir işlem olduğunu hepimizin bilerek hareket etmesini hatırlatıyorum.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)