adscode
adscode

Bakan Yılmaz Doğru Söylüyor Ama Yöntem Yanlış!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz OECD ülkeleri arasında eğitime en çok bizim para harcağımızı, bütçeden en büyük payı bizim ayırdığımızı söylemiş.

Bakan Yılmaz Doğru Söylüyor Ama Yöntem Yanlış!
Günün Yazısı
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz OECD ülkeleri arasında eğitime en çok bizim para harcağımızı, bütçeden en büyük payı bizim ayırdığımızı söylemiş. Doğru da, peki öğrenci ve öğretmen başına düşen parada kaçıncı sıradayız? Önemli olan o!


Rakamlar, hele ki istatistikler ve oranlar, insanları çok yanıltabilir. Bakan Bey'in verdiği oranlar ve saptamalar da, kendi çerçevesinden baktığında çok doğru ama bu onu haklı çıkarmaz. Çünkü, harcanan paranın niteliği kadar, dağılımı ve elde edilen sonuç da çok önemli...

Ülkemiz, evet dünden bugüne eğitim bütçeden en büyük payı ayırıyor ama yine de yetmiyor. Çünkü hem öğrenci sayımız çok fazla hem de okul açığımız tahminlerin çok üzerinde.

10 yıl boyunca, bırakın bütçenin bir bölümünü, tümünü bile eğitime ayırsak sonuç değişmez!

Peki en büyük payı ayırdığımız halde, PISA'da niye sonuncu sıradayız, birileri bunun da cevabını vermeli!
İşte Bakan Bey'in söyledikleri:
"OECD ülkelerinin milli gelirden eğitime ayırdığı pay en çok yüzde 5,2, bizim eğitime ayırdığımız pay 5,8. Avrupa ülkelerinden çok daha fazla bir payı biz eğitime ayırıyoruz. 2002 yılında milli eğitime ayrılan pay 11 milyar liraydı. Bu o zamanki bütçenin yüzde 10'una tekabül ediyordu. Şimdi eğitime ayırdığımız pay 122 milyar lira. Bu yılki bütçenin de yaklaşık yüzde 20'sine tekabül ediyor. Eğitime önem veren her şeye önem veren demektir. Eğitimi imar edersen her şeyi imar edersin demektir."

Keşke, her şey söylendiği gibib toz pembe olsaydı!...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)