adscode
adscode

Bakan Yılmaz’dan o projeye destek

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Mehmet Akif Okumaları” projesi kapsamında Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sami Güçlü, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Yılmaz’dan o projeye destek
MEB
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Okuma Grupları” projesi kapsamında Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sami Güçlü, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 
Okuma Grupları çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, Bakan Yılmaz, yürütülen çalışmaların Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini belirterek, bu projeye destek vereceklerini kaydetti. “Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir” diyen Bakan Yılmaz, okuma grubu projesini hayata geçiren ve projede katkısı olan herkese teşekkür etti.
 
Bakan Yılmaz’a yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü´ ise, "okuma grubu" ile amaçlarının asımın neslini yetiştirmek olduğunu söyledi.
 
Güçlü, İstiklâl Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80’inci yıldönümü münasebetiyle projenin bu yıl  “Mehmet Akif Okumaları” adı altında sürdüğünü belirterek,  her yıl bir yazarın kendisi ve eserleri hakkında kitapların okunduğunu, bu bağlamda Mehmet Akif Ersoy´un 3 eseri ve hakkında yazılmış 30 kitabın okunduğunu kaydetti.
 
Güçlü, çalışmayla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bugün 20 ilde 500´e yakın okuyucu kitlesine sahibiz. Okuma grubunu kurmaktaki amacımız ise asımın neslini yetiştirmenin temelini atmak. Bu memleketin millî ve manevi değerlerine, ülke ideallerine, “Asım’ın Nesli” idealine sahip bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Doğru sözlü, aileyi önemseyen, bu topluma hizmet etmeyi amaç haline getiren bir nesil.  Bu yazarları okuyarak geçmişini bilip geleceğini buna göre inşa etmelerini amaçlıyoruz.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)