adscode
adscode

Batman Üniversitesi'nde darp iddiası

Batman Üniversitesi'nde kişiye özel ilana dava açan Prof. Dr. Hakan Samur, ilandan faydalanacak kişi tarafından kampüste saldırıya uğradığını iddia etti.

Batman Üniversitesi'nde darp iddiası
Üniversite
Güncelleme : 11-Feb-22 14:05

Batman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne kişiye özel şartlarla çıkarılan ilanı kabul etmeyen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Samur, hukuki yola başvurarak ilgili kadro ilanının yürütmesini durdurdu.  Özel ilandan yararlanacak şahıs ise Hakan Samur'un iddiasına göre iptal kararına tepki göstererek Hakan Samur’u kampüste darp etti.

'Tanıklığa ihtiyacım var'

Sosyal medya hesabından olayı duyuran Samur, “Olay anında yetişip güçlükle bir banka oturmama yardımcı olan 1 kadın 1 erkek, bir de bana fakülteme kadar eşlik eden genç bir erkek vardı. Tanıķlıklarına ihtiyacım var” dedi.

 

YÖK üniversiteleri uyarmıştı

Batman Üniversitesi'nde 22 Ekim 2021 tarhinde yayınlanan ilanda “Yerel yönetimler, kent ve çevre politikaları bilim alanında doçentlik unvanı almış olmak. Etik ve dijital çağ alanlarında çalışmaları bulunmak” şartları bulunuyordu.

Ancak YÖK bu tarz ilanlara karşı üniversiteleri uyarmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikte şu ifadelere yer verilmişti: "Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliği'nin 3'ücnü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez" hükümleri getirilmişti. YÖK'ün, "Belirli bir kişiyi tarif eden ilanlar incelenecek, gerekli görülürse iptal edilecektir."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)