adscode
adscode

Bayer Liseler Arası Bilim Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Bu yıl ilki düzenlenen Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nda ilk üç dereceyi alan öğrenci ve okullar jüri tarafından belirlendi.

Bayer Liseler Arası Bilim Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
Türkiye'den Haberler
 

Birinciliği, “Görme Engelliler İçin Tasarlanmış Pasif RFID Tabanlı Akıllı Sinyalizasyon ve Navigasyon Sistemi” projesi ile görme engelliler için ileri teknolojili bir baston geliştiren Özel Ege Lisesi öğrencileri Berker Alpöz ve Mustafa Emin Tos kazandı. 

İkinciliği “Gençler Uyansın İşe Gitsin, Yaşlılar Rahat Etsin” projesi ile gençlerin duyduğu ama yaşlıları uyandırmayan çalar saat geliştiren Özel Darüşşafaka Lisesi öğrencisi Ecem Sekban kazandı. 

Üçüncülük ödülü ise "Yolun Elektriksel Direncini Kullanarak Yol Durumunu Tespit Etmek” isimli proje ile araç lastiklerine monte edilerek yol durumunu tespit eden bir sistem geliştiren Özel Darüşşafaka Lisesi öğrencileri Nuriye Varoğlu ve Özkan Serkek’in oldu.

Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’na ilk yılında 201 liseden 650 öğrenci 401 projeyle başvurdu. İlk üçe giren projelerin dışında ilk 10’a kalarak finalde yarışan diğer yedi proje ise şunlar oldu:


Bayer: Daha iyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık, beslenme ve ileri teknoloji ürünleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer aynı zamanda; inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. Ekonomi, ekoloji ve sosyal sorumluluk, Bayer’in kurumsal amaçları içinde aynı önem derecesindedir. 2013 yılı itibariyle 113.200’den fazla çalışana ve 40,2 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, Ar-Ge harcaması ise 3,19 milyar Avro’ya ulaşıyor. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)