adscode
adscode

Beden eğitimi öğretmenleri isyan etti!

Beden Eğitimi dersinin liselerden kaldırılması kararı tüm yurtta protesto edildi.

Beden eğitimi öğretmenleri isyan etti!
Türkiye'den Haberler
ADANA'da beden eğitimi öğretmenleri, 2013- 2014 eğitim öğretim döneminin 2'nci yarısında meslek liselerinin 10 ve 11'inci sınıflarında beden eğitim dersinin kaldırılmasını, kentin işlek caddelerinden birine file çekip voleybol oynayarak protesto etti.

Adana Valiliği önünde toplanan Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği ve eğitim sendikalarına bağlı yaklaşık 200 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, meslek liselerinin 10 ve 11'inci sınıflarında beden eğitim dersini kaldırmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin beden eğitim dersinden muaf tutulamayacağını belirten Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Kemal Kırım, bunun Anayasa'ya da aykırı olduğunu belirtti. Kırım, "Beden eğitim dersi, ilkokuldan, lise son sınıfa kadar yaşayarak işlenen ve dokunulmaması gereken önemli bir alandır. Meslek lisesi öğrencileri için ise beden eğitimi dersi çok daha özel bir yere sahiptir. Haftanın her günü çalışan ve üreten bu öğrencilere, 2 saat beden eğitimi dersi ile deşarj olmayı oynamayı çok gören bu anlayışın biran önce bu yanlıştan dönmesini istiyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından öğretmenler yanlarında getirdikleri fileyi, Nuri Sabuncu Bulvarı'na çekerek yolu trafiğe kapatıp bir süre voleybol oynadı. Öğretmenler daha sonra boyunlarına astıkları düdükleri çalarak fileyi toplayıp dağıldı.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)


ÖĞRETMENLERDEN “DERSİNE DOKUNMA” EYLEMİ

İZMİR Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği üyeleri, beden eğitimi dersinin, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak lise 12’inci sınıfa kadar zorunlu dersler kapsamına alınması talebiyle eylem yaptı.

İzmir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Ali İstanbulluoğlu, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Konak Meydanı Tarihi Saat Kulesi önünde yaptığı basın açıklamasında, meslek liselerinden beden eğitimi derslerinin kaldırılmasının yanlış bir uygulama olduğunu söyledi. İstanbulluoğlu, ileri, çağdaş ülkelerde ilkokulda beden eğitimi ders sayısının 4 ila 6 saate çıkartıldığını ve spora başlamanın 4-5 yaşına çekildiğini ifade ederek, “Bizde yeni uygulamaya konan 4+4+4 sistemi ile ilköğretimde beden eğitimi dersi yok edilmiş, çocuklarımız daha ilköğretim çağında beden eğitimi dersinden ve spordan mahrum kalmıştır. Şu anda ilk 4’te beden eğitimi yoktur. İkinci 4’te öğrenciler beden eğitimi dersi almaktalar. Meslek liselerinde son yapılan değişiklikle beden eğitimi dersi tamamen kaldırılmıştır. Sağlıklı nesil yetiştirmek istiyorsak, “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’ sözünü şiar edinmemiz lazım. Beden eğitimi dersinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak lise 12’inci sınıfına kadar zorunlu dersler kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Birçok branşta alt yapıya sahip meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılması, önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarısızlık getirecektir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın “Obezite ile Mücadele' adı altında kaynak ayırıp reklam filmlerine para harcadığını hatırlatan Ali İstanbulluoğlu, “Madde bağımlılığı ilkokullara kadar inmişken, sporda şiddet her alanda giderek yaygınlaşırken, hastaneler 40 yaşında insanların eklem, bel fıtığı, omurga kayması ve hareketsiz yaşamın tüm rahatsızlıkları devam ederken, spor kültürünün bir türlü yerleştirilemediği, sportif başarıların dibe vurduğu, olimpiyatlarda devşirme sporcularla başarının yakalanmaya çalışıldığı günümüzde, beden eğitimi dersini yok saymayı tarih yargılayacaktır. Toplum olarak ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlardan vazgeçilmesini istiyoruz” diye konuştu.

İZMİR, (DHA) 



BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN AK PARTİ’YE KIRMIZI KART

DENİZLİ’de Eğitim- İş Sendikası üyesi beden eğitimi öğretmenleri, meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını eylem yaparak protesto etti. Düdük çalan öğretmenler AK Parti Hükümeti’ne de kırmızı kart gösterdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eyleme, Eğitim-İş Sendikası üyesi yaklaşık 30 beden eğitimi öğretmeni katıldı. “AK Parti elini eğitimden çek”, “Sanat, spor, beden esirgenmez gençten” sloganları atan öğretmenler, meslek liselerinden beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti. Düdük de çalan öğretmenler, AK Parti Hükümeti’ne de kırmızı kart gösterdi. Öğretmenler adına açıklama yapan Eğitiş-İş Sendikası Şube Başkanı Kadem Özbay, siyasi iktidarın müzik, resim, felsefe ve beden eğitimi dersleriyle derdinin bitmediğini öne sürerek, şunları söyledi:

“Eğitim yoluyla kendi mahafazakar hedeflerini hayata geçirmek isteyen iktidar hem gelecek nesillerimizi fiziksel ve psikososyal gelişme olanağından yoksun bırakmış, hem de binlerce beden eğitimi öğretmenini norm kadro fazlası haline getirmiştir. Milli eğitim sistemi yaz boz tahtası haline getirilmiştir. Haftada 2 saat de olsa beden eğitimi dersiyle meslek lisesi öğrencileri deşarj oluyor, sosyalleşiyor ve kendilerini fiziksel anlamda ifade edebiliyor. Milli eğitim sisteminde sporu, sanatı, felsefeyi ve Atatürkçülüğü çıkartarak sorgulamayan ve itaatkar bireyler yetiştirmeyi amaç edinenlere izin vermeyeceğiz.” 

Beden eğitimi öğretmenler açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)



MERSİN'DE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN TEPKİ

MERSİN'de beden eğitimi öğretmenleri, 2013- 14 eğitim öğretim döneminin 2'nci yarısında meslek liselerinin 10 ve 11'inci sınıflarında beden eğitim dersinin kaldırılmasını protesto etti.

Mersin Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği üyeleri ile Eğitim-Sen üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. 'Meslek Liselerinden beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına hayır' pankartı açan 50 beden eğitimi öğretmeni 'Beden eğitimi dersleri kaldırılamaz', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' sloganları attı. Ardından söz alan Mersin Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği Başkanı Haydar Önen, son yıllarda Türk Milli Eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Okula girdiği sistemle mezun olan bir öğrenci nesli dahi yoktur. Ne var ki, değişen her sistemle de mağdur olan hep beden eğitimi derslerini alması gereken öğrencilerimiz olmaktadır. Ders çizelgelerinde değişiklik yapılırken üzeri çizilecek ders olarak ilk akla gelen her zaman beden eğitimi dersi olmaktadır. Meslek liselerinde son yapılan değişiklikte de bu durum değişmemiş, beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersi yaparak, yaşayarak işlenen son derece önemli ve dokunulmaması gereken en önemli alandır. Ancak meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir." 

Beden eğitimi öğretmenleri açıklama ardından dağıldı.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)


BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN PROTESTO

SİNOP Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, teknik ve meslek liselerinde kaldırılan beden eğitimi dersine yönelik basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

Sinop'un İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu 2013-14 yarı yıl tatilinde aldığı karar ile teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Sinop Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı İbrahim Tortop, benzer uygulamanın 2009-2010 eğitim öğretim yılı başında tüm liselerde uygulandığını, öğrenci, veli, öğretmenlerden, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri'nden ve de birçok sivil toplum örgütlerinden gelen tepkiler üzerine bir yıl sonra çekilmek zorunda kalındığını belirtti. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersinin son derece önemli ve dokunulmaması gereken bir alan olduğunu ifade eden Dernek Başkanı İbrahim Tortop, şöyle dedi:

"10 yılı aşkın süredir Türk Milli Eğitim sistemi bir türlü rayına oturmamış, yaz boz tahtasına dönüşmüştür. Okula girdiği sistemle mezun olan bir öğrenci nesli daha yoktur. Ne var ki değişen her sistemle de mağdur olan hep beden eğitimi derslerini alması gereken öğrencilerimiz olmaktadır. Ders çizelgelerinde değişiklik yapılırken üzeri çizilecek ders olarak ilk akla gelen her zaman beden eğitimi dersi olmaktadır. Meslek liselerinde son yapılan değişiklikte de bu durum değişmemiş, beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersi yaparak, yaşayarak işlenen son derece önemlidir ve dokunulmaması gereken en önemli alandır. Ancak meslek liselerinde beden eğitimi derslerin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir."


Songül KORKMAZ/SİNOP, (DHA)


TOKAT'TA BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN PROTESTO

TOKAT'ta beden eğitimi öğretmenleri meslek liselerinden beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti.

Türk Eğitim Sen tarafından Cumhuriyet meydanında düzenlenen eyleme yaklaşık 20 beden eğitimi öğretmeni katıldı. 'Beden eğitimi dersine dokunma' dövizleri taşıyan grup adına açıklamayı, sendika başkanı Hakan Akkaya yaptı. Akkaya, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun 2013-2014 yarı yıl tatilinde bir sürpriz yaparak Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırıldığını söyleyerek şöyle konuştu: 

"Meslek lisesi öğrencileri toplumun genellikle dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Eğitimde fırsat eşitliliğinden yararlanmamış, maddi imkansızlıklar nedeni ile daha iyi orta öğretim kurumlarına hazırlanma olanağı bulamamış ve ailelerinin bir an önce eve kazanç getirecek bireyler olarak gördükleri öğrenciler bu okullara gitmektedir. Esasen en çok itibar görmesi gereken okulların meslek lisesi olması gerekmez mi?" 

Meslek liselerinde kaldırılan 2 saatlik beden eğitimi dersinin tüm sınıflara tekrar konulması gerektiğini belirten Akkaya, şöyle dedi:

"Çoklu zeka kuramı içersinde bütün zeka kuramları ile ilişkisi olan beden eğitimi dersi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi eğitimlerden başlayarak lise 12'nci sınıf sonuna kadar zorunlu ortak dersler kapsamında olması gereken bir disiplindir. Hiçbir okul bu dersten muaf ve mahrum bırakılmaz."

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)



BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN DÜDÜKLÜ EYLEM



UŞAK Beden Eğitimi Öğretmenleri Dayanışma Derneği (UBEDER) üyeleri, teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti. Eyleme CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan, CHP İl Başkanı Bülent Horasan ve çok sayıda CHP’li de destek verdi. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 100 beden eğitimi öğretmeni düdük çalarak beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan UBEDER Başkanı Teoman Dümen, “Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, 2013-2014 eğitim öğretim yarıyıl tatilinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 28 Ocak 2014 tarihli kararıyla teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi derslerini kaldırdı. Meslek liseleri bir fabrika, bir işyeri ve üretim yerleridir. Haftanın her günü çalışan ve üreten öğrenciler haftada 2 saat beden eğitimi dersiyle spor yaparak stres atıyordu. Beden eğitimi dersi tekrar konulmalıdır. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Eylemlarini düdük çalarak sürdüren beden eğitimi öğretmenleri, daha sonra olaysız dağıldı.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) 


BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ DÜDÜKLERİNİ BIRAKTI

BOLU'da, beden eğitimi öğretmenleri raketlerini, düdüklerini ve toplarını bırakarak beden eğitimi derslerinin meslek liselerinden kaldırılmasını protesto etti. 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda görevli öğretim üyeleri, okullarda görevli beden eğitimi öğretmenleri ve sendika temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 200 eğitimci öğle tatili sırasında Hükümet Meydanı'nda toplandı. Meslek liselerinden beden eğitimi derslerinin kaldırılmasını protesto eden eğitimciler, 'Obez gençlik istemiyoruz', 'Dersimizi geri istiyoruz', 'Beden eğitimi haktır alınamaz' yazılı dövizler taşıyıp, 'Yaşasın branş dayanışmamız' sloganları atarak yürüdü. Tenis filesi taşıyıp düdükler çalarak Bankalar Meydanı'na kadar yürüyen eğitimciler raketlerini, düdüklerini ve toplarını bırakıp beden eğitimi derslerinin kaldırılmasını protesto etti. 

Ders çizelgelerinde değişiklik yapılacağı zaman ilk akla gelenin beden eğitimi dersleri olduğunu belirten Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü Derneği Başkanı Zafer Doğru, "Meslek liselerinde son yapılan değişiklikle de bu durum değişmemiş, beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. Meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir. Meslek lisesi öğrencilerinin tek eğlencesi ve oyunu olan beden eğitimi dersini ve dolayısıyla sporu alarak bu çocukları isyankarlığa, sigara ve alkol gibi madde bağımlılığına, kötü alışkanlıklara, internet kafelere, kahvehanelere itilmiş olmuyor mu?" dedi.

Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, (DHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)