adscode
adscode

Bilgisayar üreticisi IBM İnterneti 400 Kat Hızlandıracak Çip Geliştirdi

Bilgisayar üreticisi IBM, İnterneti 400 Kat Hızlandıracak Çip Geliştirdi haberi, Ülkemizde internet hızları her zaman tartışma konusu olmuştur.

Bilgisayar üreticisi IBM İnterneti 400 Kat Hızlandıracak Çip Geliştirdi
Bilim Teknoloji
Aslına bakarsanız bu konuda en iyi ya da en hızlı internete sahip olduğumuzu söyleyemesek de en azından standart diyebileceğimiz internet hızlarına sahibiz. İşte detaylar...

Ancak internet hızları her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Son olarak Güney Kore'de 300 Mbps Mobil internet devri başlamıştı. Şimdi ise teknoloji devi Ibm, yeni geliştirmiş olduğu bir çip sayesinde internet hızını 400 kat hızlandırmayı vadediyor.

Belirtilene göre Ibm'in geliştirdiği analog-dijital dönüştürücü (ADC) saniyede 400 gigabitlik internet hızı sunuyor. Bu da ülkemizdeki en yüksek internet hızından bile tam olarak 400 kat daha hızlı olduğu anlamına geliyor. Bu arada ülkemizdeki ortalama internet hızından kaç kat hızlı olduğu konusuna hiç girmiyoruz bile. Şu anda prototip aşamasında olan bu çiplerin hayata geçirilmesiyle birlikte ultra HD(4K) filmi indirmek sadece birkaç saniye sürecek.

Öte yandan Ibm'in belirttiğine göre bu ADC çip, ev ya da iş yerlerinde değilde veri merkezlerinde kullanılması için geliştirilmiş. Büyük ihtimalle bu çipler bilimsel çalışmalar esnasında kullanılacak.

Teknokulis.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)