adscode
adscode

Binlerce yaşlı huzurevi için sıra bekliyor

İstanbul'da devlete ait huzurevlerinde kalabilmek için 3 binden fazla yaşlının sıra beklediği ortaya çıktı

Binlerce yaşlı huzurevi için sıra bekliyor
Türkiye'den Haberler
Yaşlılar Haftası'nda megakentteki huzurevlerinin durumunu araştırdık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevlerinin dolup taşması nedeniyle bakıma muhtaç yaşlılar ömürlerinin son deminde huzurevi sırası beklemek zorunda. Ancak bekleme süresi de yılları buluyor. Uzun bekleme süreleri nedeniyle de bakıma muhtaç yaşlılar güç durumda. Türkiye genelinde yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı 131 huzurevi ve rehabilitasyon merkezinden 9'u İstanbul'da. Tam kapasite ile dolu olan İstanbul'daki huzurevlerine yerleşmek için ise 3 bini aşkın bakıma muhtaç yaşlının sırada beklediği öğrenildi.

Kapasitenin 2 katı

İstanbul'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevleri ve rehabilitasyon merkezlerinde normal bakım hizmeti sunulan 1076, özel bakım hizmeti verilen 462 yaşlı var. Toplam kapasite 1538 ama huzurevlerine yerleşmek isteyen bakıma muhtaç yaşlı sayısı ise bunun 2 katı. Bakanlık bekleyen yaşlılara özel bakımevlerini veya çevre illerdeki bakımevlerini tavsiye ediyorlar. İstanbul'daki özel huzurevlerinin aylık fiyatları ise 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.

Talep artacak

Yaşlı Sorunları Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara huzurevlerine yönelik talebin daha da artacağına dikkat çekti. Ercan Abay ise "Şehirler kalabalıklaştı ancak insanlar yalnızlaştı. Yaşlılar yalnızlıklarını gidermek için bu tarz bakımevlerine yöneliyorlar.


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)