adscode
adscode

​Bir Anti-prenses: Frida Kahlo

Çocukları gerçek kahramanlık hikayeleriyle buluşturmayı hedefleyen NotaBene Yayınları, anti-prenses serisinin ikinci kitabında feminist ressam Frida Kahlo'nun dünyasını anlattı.

​Bir Anti-prenses: Frida Kahlo
Kültür Sanat
NotaBene Yayınları, alışık olduğumuz, gerçeklikten uzak, büyük kulelerde yaşayan prensesler yerine, tarihte göz ardı edilemeyecek kadar önemli işlere imza atmış kadınların sesi olmak için yola çıkıyor. Anti-prenses serisinin ilk kahramanı Türkan Saylan'dan sonra, çocukların suni ve iradesiz prenses tiplemelerini değil, mücadelesini hep bir adım ileriye taşıyan kadınları tanıyarak yetişmeleri gerektiği fikriyle seçilen ikinci anti-prenses Frida Kahlo oluyor.
 
Yaşamı boyunca cinsiyetçi dayatmalara karşı çıkmış ve zamanının kalıplarını kırmış Frida Kahlo, NotaBene yayınlarıyla yeniden hayat buldu. Kahlo, sanatçı kimliği, fiziksel ve ruhsal zorluklarla dolu yaşamı, haksızlıklara karşı boyun eğmeyen tavrı ile yalnızca çocukların değil, yetişkinlerin de severek okuyacağı bir karakter. Mutluluğun peşinden azimle koşmasının yanı sıra dünyada iyilik için savaşan Kahlo'yu anlamak isteyen herkes, resimlerle renklenen bu kitapta sıradışı bir yolculukla karşılaşacak.
 
Nadia Fink ve Pitu Saá tarafından kaleme alınan, çevirisi Nergis Turan'a ait 28 sayfalık kitap, 13 TL satış fiyatıyla kitapçılarda ve online kitap mağazalarında kitapseverleri bekliyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)