adscode
adscode

Bornova'nın 200 Yeni Kaşifi Oldu

Bornova Belediyesi'nin, çocukların bileme olan merakını arttırmak ve dünyayı deneylerle daha iyi anlamalarını sağlamak için açtığı Genç Kaşifler Bilim Evi yeni dönem mezunlarını verdi. Bornova'nın yeni…

Bornova'nın 200 Yeni Kaşifi Oldu
Eğitim
Bornova Belediyesi'nin Çamdibi'ndeki BELGEM Binası'nda faaliyetlerini sürdüren Genç Kaşifler Bilim Evi yeni mezunlarını verdi. Fen, kimya, matematik, biyoloji alanlarında ilköğretim okulu öğrencilerine laboratuvar ortamında uygulamalı eğitim verilen merkezden 10 ve 11 yaşlarındaki öğrenciler sertifika almanın mutluluğunu yaşadı. Çamdibi'ndeki kapalı pazaryeri üzerindeki düğün salonunda düzenlenen törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı. Son mezunlarla birlikte sertifika alanların sayısı 6700'ü buldu.
 
Fiziki yatırımları büyük bir hızla sürdüren Bornova Belediyesi, eğitime de destek vererek adeta bir bilim merkezi gibi çalışıyor. Belediyeye bağlı Genç Kaşifler Bilim Merkezi'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine fen, kimya, matematik ve biyoloji alanında laboratuvar ortamında uygulamalı eğitim veriliyor. İlçe genelindeki okullarda sınıf öğretmenleri tarafından seçilen bilime meraklı öğrenciler konusunda uzman eğitmenler eşliğinde eğitimlere katılıyor. Çeşitli deneyler yaparak bilimi öğrenen çocuklar, dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor.



Sertifikalarını alan öğrencilerinin heyecanına aileleri ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu.
 
Çocukların ve gençlerin en iyi şekilde yetişmesini birinci öncelik olarak gördüklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Spor ve sanat alanındaki kurslarımız devam ediyor. BELGEM'de 5 bin öğrencimize destek veriyoruz. İlçemizdeki tüm devlet okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Genç Kaşifler Bilim Evimizde de çocuklarımızın bilimsel düşünmeyi öğrenerek yaşamı ve evreni bu gözle görebilmelerini amaçlıyoruz. Burada eğitim gören çocuklarımız geleceğin bilim insanı adaylarıdır. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik proje ve hizmetlerimiz öncelikli olarak devam edecek" dedi.
 



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)