adscode
adscode

“BU FILMİ EN İYİ BİZ ÇEKERİZ” DİYEN RTS ÖĞRENCİLERİ KAMERA BAŞINA!

PAGDER “SICAK BİR YUVA HER CANLININ HAKKIDIR” PROJESİ İÇİN 10 BİN LİRA ÖDÜLLÜ KAMU SPOTU FİLMİ YARIŞMASI DÜZENLENİYOR!

“BU FILMİ EN İYİ BİZ ÇEKERİZ” DİYEN RTS ÖĞRENCİLERİ KAMERA BAŞINA!
Etkinlikler

·        PAGDER, sokak hayvanları için “Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” sloganıyla, “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyası projesini başlattı. Ülke genelinde başlatılan kampanya boyunca toplanacak ve defalarca geri dönüştürülebilen atık plastikler (Plastik yoğurt-peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, işlevini kaybetmiş plastik damacanalar, plastik askılar vb.) yüzde 100 geri dönüştürülerek sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturacak.
 
·       Çevre ve geri dönüşüm bilinci yaratırken, hayvan sevgisi taşıyan herkesi üzen, çoğu kez çaresizlik hissettiren sokak hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli bir adımı başlatacak olan PAGDER, öncülüğünü yürüttüğü bu projenin kamu spotu filmi çekimi için de üniversitelerin RTS (Radyo-Televizyon-Sinema) bölümü öğrencilerine açık olan bir yarışma düzenliyor.
 
·    Yarışmaya katılacak öğrenciler, 31 Mart 2014, Pazartesi günü, saat 17:00’ye kadar maksimum 45 saniye uzunluğunda kamu spotu filmlerini PAGDER’e iletecek. 16 Nisan 2014 tarihinde de kazananların açıklanacağı yarışmada 1.nci olan ve kamu spot filmi TV kanallarında yayınlanacak olan ekip, 10 bin TL ödülün de sahibi olacak.
Türkiye plastik sektöründe faaliyet gösteren üretici firmaları aynı çatı altında toplayan; sektörel bir sivil toplum örgütü olarak sektörü bir bütün olarak geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiren PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği), çok anlamlı ve önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atıyor.
Toplanan plastikler hayvan yuvalarına dönüşecek!
PAGDER’in “Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” sloganı taşıyan projesiyle ülke genelinde tüm hayvan severlerin katılımıyla toplanacak atık plastiklerin (Plastik yoğurt-peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, işlevini kaybetmiş plastik damacanalar, plastik askılar vb.)  geri dönüşümü sağlanarak plastik hayvan yuvaları yapılacak. Toplanan her atık plastiğin bir yuvanın tuğlasını oluşturacağı projeyle, defalarca geri dönüştürülebilen plastiklerle ilgili geri dönüşüm bilincini arttırmak amaçlanıyor. Yapılacak tüm çalışmalarda; plastiklerin sokağa ya da çöpe diğer atıklarla birlikte atılmayıp, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kaynağında ayrıştırma ve çevre kültürünün yaygınlaşması hedefleniyor.
RTS bölümü öğrencileri “Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” projesi kamu spotu filmi için yarışacak; 1’nci olan ekip 10 bin TL ödülün sahibi olacak!
“Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” projesi kapsamında çekilecek ve ilgili TV kanallarında yayınlanacak “Sicak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” projesinin kamu spotu filmi (maksimum 45 saniyelik) için üniversitelerin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümleri öğrencilerine açık bir yarışma düzenleyen PAGDER’in “kamu spotu filminde birinciliği kazanan ekip, 10 bin TL ödülün de sahibi olacak.
Üniversitelerin Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri, “Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” projesi için özel olarak oluşturulan www.yarisma.yuvayadonusenplastikler.com adresindeki form üzerinde başvurularını yapıp, 31 Mart 2014, Pazartesi tarihine, saat 17:00’ye kadar çektikleri kamu spotu (maksimum 45 saniye uzunluğunda)  filminin orijinal DVD’lerini PAGDER’e gönderecek.
 
1.nci seçilecek kamu spotu filminde jüri kriterleri:
Proje özel jürisi tarafından yapılacak eleme sonucunda, projeyi en doğru mesajlarla ve görüntülerle aktaran maksimum 45 saniyelik kamu spotu filmi yarışmasının birincisi belirlenecek. Jüri, kamu spotu film çalışmasında konuya hakimiyet, hedefleri doğru ve etkili anlatan mesajların işlenmesi, derleme, seslendirme, zaman kullanımı, kurgu, müzik, efekt, ses, görüntü kalitesi, içerik, toplumsal katkı, hedef kitleyi etkileyiciliği, özgünlük ve yaratıcı yaklaşımlar sunan kriterler üzerinden birinciyi belirlemeye çalışacak.
 
“Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” projesi kamu spotu film yarışmasında birinci seçilen ve 10 bin TL ödül kazanan film, 16 Nisan 2014 tarihinde açıklandıktan sonra ilgili TV kanallarında yayınlanmaya başlayacak. Yarışmada 2.nci ve 3.ncü olan ekipler de özel başarı plaketleriyle ödüllendirilecek.
 
Plastik geri dönüşüm bilincini aktaracak, yerinde ayrıştırma ile defalarca geri dönüştürülebilme özelliği taşıyan plastiklerle yapılacak hayvan yuvaları projesine ülkenin her köşesinden katılımı artıracak mesajları içeren kamu spot filmini “En iyi ben çekerim” diyen tüm RST öğrencilerine açık olan yarışma için ayrıca üniversitelerin ilgili bölümlerinde de duyurular yapılıyor.
 
Başvuru koşulları:
    •    Katılım koşulları ve formları www.yuvayadonusenplastikler.com adresinden temin edilecektir Yarışmaya katılan öğrenciler, www.yarisma.yuvayadonusenplastikler.com adresinde yer alan yarışma katılım formunu eksiksiz doldurmalıdırlar.
    •    Tüm başvurulara özgeçmiş, 2 adet fotoğraf ve okul kimliğini fotokopisi eklenmelidir.
    •    Her ekip, yalnız bir çalışmayla aday olabilir.
    •    Kazanan ekiplere ödülleri, tören günü kimlik karşılığı teslim edilir.
    •    Katılım koşullarına ve özel kurallara uymayan çalışmalar değerlendirilmeye alınmayacaktır.
    •    Yarışma için yapıtların son teslim tarihi 31 Mart 2014, Pazartesi akşamı saat 17:00’dir.
    •    Yarışmaya katılacak kamu spotu filminin süresi maksimum 45 saniye olmalıdır.
    •    Çalışmalar, 3 kopya halinde hazırlanmalı ve DVD olarak PAGDER adresine gönderilmelidir: CD/DVD üzerine yazan sabit kalem ile film çekim ekibi (Yönetmen, Yapımcı, Kameraman ve Senaristin isimleri) yazılmalıdır.
    •    Başvuru formunda, filmin adı, süresi, üniversite, fakülte ve bölüm adının belirtilmesi gerekmektedir.
    •    Ödül kazanan yapıtların yayın hakkı PAGDER’e aittir. Bu yapıtlar PAGDER’e ait web site vb. kullanılabilir ya da yayımlanabilir. Yurtiçi ve yurtdışındaki proje yarışmalarına gönderilebilir; elektronik ortamda medya ya da kamuoyu ile paylaşabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)