adscode
adscode

Bu soru meclis gündeminde: Öğretmenler borç batağında mı?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan Bakan Avcı'ya soru önergesi...

Bu soru meclis gündeminde: Öğretmenler borç batağında mı?
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıda belirtilen sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince saygıyla arz ederim. 

 

Av. Mahmut TANAL

CHP İstanbul Milletvekili

 

    Türkiye’de görev yapan öğretmenlerin yüzde 33’ünün 1, yüzde 22’sinin üzerinde 2, yüzde 10’unun üzerinde de 3 banka kredisinin bulunduğu belirtilmektedir.

    Bu ekonomik sıkıntılarla birlikte okullarda öğretmenlerin zor çalışma koşulları ile siyasal baskı iddiaları nedeniyle öğretmenler sosyal ve ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır. 

Bu bağlamda;

1 – Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kadrolu ve sözleşmeli çalışan öğretmen sayısı kaçtır? Bu öğretmenlerden kaç tanesi icralık olmuştur?

2 – Mesleğini sürdürürken borçları nedeniyle mahkumiyet almış öğretmen sayısı kaçtır? 

3 – 2002 ila 2016 yılları arasında Türkiye’de kaç öğretmen hakkında soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalar neticesinde kaç öğretmene hangi cezalar verilmiştir? Bu öğretmenlerden kaçı kadın kaçı erkektir? 

4 – 2002 ila 2016 yılları arasında uzaklaştırma ya da başka idari yaptırımlar uygulanan öğretmen sayısı kaçtır? 

5 - Mahkeme kararıyla idari yaptırım kararı bozulan dava sayısı kaçtır? Uzaklaştırma ya da yer değişikliği alan kaç öğretmen mahkeme kararı ile idari cezayı durdurmuş ya da görev yerine iadesini gerçekleştirmiştir?

6 – OECD ülkeleri içerisinde GSMH oranı göz önüne alındığında Türkiye öğretmen maaşı konusunda kaçıncı sırada bulunmaktadır? 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)