adscode
adscode

Çağdaş sanat ile İK buluşursa...

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Management Center Türkiye (MCT) tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi’ne katıldı.

Çağdaş sanat ile İK buluşursa...
Etkinlikler
 
Zirvede “Türkiye'deki Genç Girişimcilerin Profili” konulu bir oturum düzenleyen DBE ayrıca çağdaş sanat ve İK arasındaki ilişkiyi de hem kurduğu özel standında hem de düzenlendiği sunumda katılımcılarla paylaştı. 17 Şubat 2014, İstanbul
 
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Management Center Türkiye (MCT) tarafından 12-13 Şubat 2014 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen 19. İnsan Kaynakları Zirvesi’ne katıldı. Etkinlikte bu sene özel stant tasarımı ile de dikkat çeken DBE, “İK Yönetiminde Metafor Olarak Çağdaş Sanat” temasına odaklanarak, standında çağdaş sanat ve İK ilişkisini katılımcılara aktardı.
 
Zirve kapsamında "Bir zamanlar fakir ama gururlu, asi ama zeki, anlaşılmaz ama yetenekli bir genç vardı. Şimdi girişimci oldu!" başlıklı bir oturum düzenleyen DBE, Kurumsal Gelişim Merkezi’nden Uzman Psikolog, Kurumsal Eğitmen ve Koç Burcu Çanacık’ın anlatımıyla Türkiye'deki genç girişimcilerin profiline ışık tutacak yeni araştırmasının sonuçlarını da açıkladı.
 
“Aman uzak olsun” deyip kaçırdığımız yetenekler… DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü oturumunda; Türkiye’de başarıyı yakalayan genç girişimciler ile onların farklı yetenekleri ele alındı. Ayrıca birçoğu mülakatlarda elenen, hatta mülakata geç kalan; saatlerce masalarında oturamayacak kadar hiperaktif ya da iş yeri kurallarına uyamayacak kadar disiplinsiz, CEO eleştirebilecek kadar sivri olan bu girişimcilerin başarıyı yakalayana kadar önlerine çıkan engeller ve yaşadıkları ilginç tecrübeler de oturumda paylaşıldı.
 
Etkinlikte, çağdaş sanat ve İK arasındaki ilişkiyi de irdeleyen DBE, fuar standında yer alan Emire Konuk’a ait elektronik tablo ile "İK Uygulamalarında Bir Metafor Olarak İnteraktif Çağdaş Sanat" konusunu da katılımcılarla paylaştı. Stantta sergilenen tablonun renklerini ve renk tonlarını kendi içinde birleştirerek sonsuz renk oluşumu sağlanabildiğini belirten DBE, aynı üretkenliğin İK alanında geliştirilen pek çok uygulama ile çalışanların farklı yeteneklerinin keşfinde kullanılabileceğine de dikkat çekti.
 
Çalışanı tek bir renk olarak gören yöneticilerin aslında doğru ölçümler yaptığında ve çalışanlarını farklı farklı alanlara yönlendirildiğinde değişik renkler – yetenekler ortaya çıkarttığına değinen DBE, yöneticileri elektronik tabloların rengini kontrol eden kumanda metaforu, çalışanları ise tablodaki değişken renkler üzerinden yorumladı.
 
Etkinliğin hemen ardından kartvizitini bırakan kişiler arasından yapılan çekilişle üç kişiye, 16PF raporu üzerinden verilecek geribildirimi de kapsayan üçer seanslık koçluk hizmeti hediye edildi.
 
“19. İK Zirvesi” kapsamında iki gün boyunca stant açan DBE, standını ziyaret eden profesyonelleri de İK, girişimcilik ve iş hayatı ile ilgili son yenilikler ve gelişmeler konusunda da bilgilendirdi.
 
İK Zirvesi hakkında bilgi almak için http://www.insankaynaklarizirvesi.com/, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, uzmanları ve uzmanlık konuları hakkında bilgi almak için: www.dbe.com.tr www.dbe-online.com.tr adresleri ziyaret edilebilir. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nü sosyal medyadan izlemek için: http://www.linkedin.com/in/DavranisBilimleriEnstitusu http://www.facebook.com/DavranisBilimleriEnstitusu https://twitter.com/DBEdbe

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)