adscode
adscode

CES 2016'nın en yeni doğa dostu cihazları

​Üreticiler dünyanın en büyük elektronik fuarlarından bir olan Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) en yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Bazıları çevre dostu özellikleriyle öne çıkıyor.

CES 2016'nın en yeni doğa dostu cihazları
Bilim Teknoloji
Üreticiler dünyanın en büyük elektronik fuarlarından bir olan Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) en yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Bazıları çevre dostu özellikleriyle öne çıkıyor.


Güneş enerjisiyle pişirme 

“GoSun Stove” adlı pişirici biraz elektrikli ızgarayı andırıyor. Ama elektrikle hiçbir ilgisi yok. Cihaz sadece güneş enerjisiyle pişiriyor. Güneş pilleri sayesinde içindeki borular 200 dereceye kadar ısınıyor. Üretici firmaya göre alet bir saat içinde 8 kişilik yemek pişirebiliyor. 

“Hydrao” adlı firmanın bu yeni duş başlığıyla kolayca su tasarrufu yapılabiliyor. 50 litrelik su sarfiyatına ulaşıldığında başlıkta ışık yanıyor. Daha sonra su tüketimini kaydediyor. Bir başka sıra dışı özelliği de pile gerek duymadan enerjisini akan suyun hareketinden sağlıyor olması.


Elektrik motorlu spor araba 

FFZERO1’in görüntüsü Batman’in aracı Batmobile ile yarış arabası arasında bir görüntüye sahip. Faraday firmasının elektrikli aracı gelecekten fırlamış gibi görünüyor. Ancak seri üretime geçmesi zaman alacak.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)