adscode
adscode

​Cevaplarda Kayma, Başarı Puanlarında Farklılık Olabilir mi?

Üniversite sınav sonuçlarıyla ilgili itirazlar, her yıl olur ama sanki bu yıl biraz daha fazla. Bu tartışmaları sona erdirmenin en iyi yolu, sonuç belgelerini bir an önce internete yüklemek.

​Cevaplarda Kayma, Başarı Puanlarında Farklılık Olabilir mi?
Günün Yazısı
İşte o zaman herkes, cevap kartındaki doğru ve yanlışlarla, puan kartındakini karşılaştırır ve haklıysa üzerine gider, haksızsa da susar oturur.

ÖSYM'nin şu günlerde iş yükü eminiz ki çok fazla ama adayları rahatlatmanın da başka yolu gözükmüyor. Aynı şekilde, okul başarı puanlarıyla ilgili de çok sayıda itiraz var. O konuya da bir açıklık getirmek gerekiyor.
İşte bu iki konuda gelen yüzlerce itiraz arasında, iki çarpıcı mail:

 

Bu Kadar Yanılmış Olamam!

Merhabalar uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum ve her zaman gerçekçi olan kaleminize saygılarımı bildirerek sizden yardım istiyorum. Abbas bey bildiğiniz gibi lys sonuçları açıklandı. 10 gün sonra açıklanan sonuçlar yanlış. Yayımlanan sorulara bakıyorum hesaplıyorum, cevapladığım soruları şıkları adım gibi biliyorum ama gelin görün ki sonuçlarla birbirini tutmuyor. Siz öğrencilerde bir yanlışlık var doğru hatırlamıyorlar diyebilirsiniz ama ben çok eminim. Adım kadar... Sıralamam inanılmaz derecede kötü. Tercih yapacak bölümüm ücretli vakıf üniversitelerine yetecek param yok. Bu konu hakkında yazarsanız benim gibi üç beş öğrenci itiraz dilekçesi verebilir belki. İlgilenmeyecekleri için kimse ösym'ye itiraz dilekçesi yazamıyor. Okumak istiyorum ama sınav sonucumda yanlışlık yapılıyor dilekçeme önem verilmiyor. Sesimi duyuramıyorum. 2inci senem, bir senede yaştan kaybediyorum 3... Dağ gibi babamın gözleri doluyor vakıf üniversitesine gönderemediği için... Benim söyleyeceklerim bu kadar zaman ayırıp okuduğunuz için sağolun. Sevgiler

 

Diploma Notları?

ÖSYM'nin AİS sayfasında diploma notum 84,59. ( OBP puanım budur.) Sınav sonucu sayfasında 84,08 görünüyor. ÖSYM nin telefonuna çıkan şahıs mezuniyet notlarının ÖSYM ye geç bildirildiğini,çoğu öğrencinin bu durumda olduğunu ve dilekçe ile başvurursam başvurumun reddedileceğini söyledi.Ben de "Sizde ayrı ayrı diploma notu görünüyor. Bu normal mi?" dediğimde yapılacak birşey olmadığını söyledi.Kaybım olur mu sizce ? Bu konudaki düşüncenizi öğrenmek istiyorum

Her iki konuda maalesef hiçbir hata yoktur diyemiyorum, çünkü daha önce çok örneklerini gördük. 
İşte bu nedenle ÖSYM'nin çok daha şefaf olması gerekiyor...


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)