adscode
adscode

Çocuklarınız tüm sınavlara hazır, ya hayata?

​Anaokulundan başlayarak çocuklarımızı tüm sınavlara hazırlıyoruz.

Çocuklarınız tüm sınavlara hazır, ya hayata?
Eğitim
Bir veli olarak amacımız çocuklarımızın gelecekte rahat edecekleri, para kazanacakları bir meslek edinmelerini sağlayacak bir eğitim almaları. Çocuklarımızı hayata hazırlıyor muyuz? Gelecekte hayat ve işverenler çocuklarınızdan nasıl bir insan olmalarını bekliyorlar, biliyor muyuz? Prof. Dr. Erhan Erkut İELEV Eğitim Kurumlarında verdiği seminerde “hayata hazırlayan okul”u tanımladı.

İELEV Eğitim Kurumlarının düzenlediği “Çocuklarınız Tüm Sınavlara Hazır, ya Hayata?” semineri ile anne-babalar, okul seçerken atlanan yaşamsal unsurları fark ederek akıllarındaki sorulara yanıtlar aradı.
 
Yoğun ilgiyle izlenen seminerde konuşan Prof. Dr. Erhan Erkut, “Türkiye’de okullarımız eğitime değil, öğretime odaklıdır. Gençlerimiz liseden yetkinlik bakımından eksiklerle üniversiteye gelmektedirler. Öğrenci, üniversitede de bu eksiklerini tamamlayamamakta ve sadece üniversite tarafından belirlenen içerikleri öğrenip mezun olmaktadırlar. Üniversitelerin mezun ettiği öğrencilerin yeterlilik düzeyleri ile işverenlerin ihtiyaç duyduğu iş gücünün yeterlilik düzeyleri arasında ciddi bir uçurum bulunmaktadır. İşte bu sebeple velilerin okul seçimleri çocuklarının geleceği bakımından önem kazanmaktadır.” dedi.
 
Erkut, anne ve babalara şu önerilerde bulundu:
 
·         Çocuklarınıza okul seçerken sınava hazırladığı kadar hayata da hazırlayan bir okul, bir programda okuyacağından olduğundan emin olun.

·         Çocuklarınızın yetkinliklerini (iletişim, dinleme, grup çalışması, sunum teknikleri, zaman-stres-proje yönetimi, planlama) geliştirmeleri için onlara fırsat ve olanak verin.

·         Çocuklarınızı diğerlerinden farklı olmasını sağlayın. Örneğin Türkçe, İngilizce yanında Rusçayı da öğrensin. Word ve Excel’in yanında VBA kullansın. Staj yapsın ama yarı-zamanlı bir işte çalışsın.

·         Dünyayı tanısın, değişim programları dışında yurt dışında çalışma şansı veren olanakları değerlendirsin.

·         Çok yönlü hobileri olsun.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)