adscode
adscode

Cumhuriyetin 100. yılında F klavye seferberliği çağrısı

İnterstenoTürk, Cumhuriyetin 100. yılını Türkiye çapında gerçekleştirilecek bilimsel F klavye seferberliğiyle kutlamak üzere Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı’na çağrı yapıyor.

Cumhuriyetin 100. yılında F klavye seferberliği çağrısı
Bilim Teknoloji
Güncelleme : 17-Oct-23 11:52

 

Türkçeye en uygun bilgisayar klavyesi türü olan F klavyenin ülkemizde daha fazla kullanılmasını desteklemek üzere yerel ve uluslararası bilgisayar klavye şampiyonaları düzenleyen Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı ve Türkiye Temsilciliği (İnterstenoTürk), Cumhuriyetin 100. yılında “Bilimsel F Klavye Seferberliği” ile Türkiye’de bilgisayar kullanımını kökten değiştirmeyi hedefliyor.

İntersteno Türk Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnterstenoTürk olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında F klavyenin kullanımını yaygınlaştırmak ve bilimsel bilgisayar klavye eğitimini ülke genelinde yaymak amacıyla, üniversitelerin açıldığı 2 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı’ndan resmi olarak seferberlik başlatılması talebinde bulunduk. 

Bu kapsamda, F klavyenin mucidi, İnterstenoTürk Onursal Başkanı merhum Dr. İhsan Sıtkı Yener’in 60 saatlik ders programını temel alarak, Türkiye ve dünya genelinde tanınan ‘Oyunlu F Klavye Programı’ ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle geliştirilen ‘F Klavye Temel Eğitim Programı’ kullanılacak. Oyunlu klavye programı, çocuklar için 5-6 yaşından itibaren oyunlar aracılığıyla on parmakla bilgisayar kullanmayı öğrenme fırsatı sunacak” ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz F klavye kullanımını yaygınlaştırmak”

Seçkin Köse sözlerine şöyle devam etti: “İnternsteno Türk Grubu’nun hedefi, ülke genelinde 5-6 yaşından üniversiteye kadar yaklaşık 27 milyon öğrencinin yanı sıra Türk halkının, Türkçeye en uygun F klavye ile on parmakla klavye eğitimi alması. Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da %90-95 seviyelerinde, Türkiye’de ise % 4-5'lerde olan on parmakla bilgisayar kullanımını, bu seferberlik sayesinde birkaç yılda ülkemizde de aynı seviyelere yükseltmeyi planlıyoruz.”

Türk Milli Klavye Takımı ülkemizi gururlandırdı”

2023 Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda Türk Milli Klavye Takımı’nın, 8 farklı kategorideki 24 madalyanın 11’ini alarak hem ferdi hem takım halinde dünya şampiyonu olarak ülkemizi gururlandırdığını söyleyen İntersteno Türk Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, “Bu başarılar, Milli Takımımızın uluslararası arenada gösterdiği üstün performansı ve F klavyenin yaygınlaştırılmasındaki kararlılığı bir kez daha vurguluyor” açıklamasını yaptı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)