adscode
adscode

Dershanelere Teşvik Nasıl Yapılacak?

Dershanelerin dönüşümünde en merak edilen konulardan biri teşvik. Yasanın ardından yönetmeliklerle şekillenecek Teşvik Paketi'nin ana hatları netleşti. Dershanelere sunulan teşvik seçeneklerinde bölgesel…

Dershanelere Teşvik Nasıl Yapılacak?
Eğitim
Dershane düzenlemesinde sona gelindi. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan düzenleme bu hafta içinde Meclis'e sevkedilecek.
Dershanelerin özel okula dönmüşümü için yönetmeliklerle getirilecek teşvik sistemi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile hummalı bir çalışma içinde.
Dershanelerin dönüşümünde verilecek teşviklerde bölgesel gelişmişlik düzeyi dikkate alınacak.
Örneğin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerdeki dershanelerle Doğu Anadolu veya Güneydoğu Anadolu'daki dershanelere verilecekler arasında fark olacak.
Bakanlık kaynakları bunun nedeni olarak, zaten büyükşehirlerde özel okul sayısının fazla olduğu ancak, Doğu illerinde bu oranının az olması nedeniyle ihtiyacın olduğu ve bunun da yeni düzenleme ile arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Butik olarak adlandırılan küçük dershane öğrenci sayısı ve fiziki alt yapısı özel okul olmaya müsait değil ise bir kaç dershane biraraya gelip özel okula dönüşebilecek. Bu durumda da bakanlık bu özel okullara arsa tahsisi yapacak. Ayrıca, vergi indirimi, kredi kolaylığı da yine teşvik paketlerinde yer alan başlıklardan.
Ve öğrenciye destek...
Dönüşecek kurumlardaki öğrenciler ve mevcut durumundaki tüm özel okullarda 1- 4 ve 9. sınıflarda okuyan öğrenciler için de 4 yıl boyunca öğretim desteği sağlanacak bu miktar da ortalama 2 bin 500 ile 3 bin arasında olacak.
Tüm teşviklerin ayrıntıları düzenlemenin yasalaşması durmunda yönetmeliklerle belirlenecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)