adscode
adscode

Doğan Cüceloğlu ve Prof. Dr. Nermin Güler’den Annelere Tüyolar

Sağlıklı nesillerin yetişmesinde doğru beslenme kadar doğru iletişimin de önemine dikkat çeken Numil Gıda, Eyüp Belediyesi işbirliği ile İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu ve İstanbul Tıp Fakültesi…

Doğan Cüceloğlu ve Prof. Dr. Nermin Güler’den Annelere Tüyolar

Numil Gıda ve Eyüp Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı seminer Eyüp Belediyesi Nikah ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun açılış konuşması ile başlayan seminerde; İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu “Sağlıklı Anne Çocuk İlişkisi için İletişim” konusunu, İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Alerjisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Güler ise “Anne Bebek Beslenmesi'nde ilk 1000 Gün”ü ele aldı. Seminerleri 800’ün üzerinde  anne ilgiyle takip etti.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, anne ve çocuk ilişkisine dair hikayeleri ve eğlenceli anlatımı ile ‘Sağlıklı Anne Çocuk İlişkisi için İletişim’ konusunu ele aldı. Bebeklik, çocukluk, ergenlik ve yetişkinlik döneminde anne-babaların iletişimde dikkat etmesi gereken noktaları annelerle paylaşan Cüceloğlu, “Çocuklarla nasıl iletişim kurulmalı?” sorusunun cevabını da enine boyuna masaya yatırdı.

İnsan hayatındaki ilk 1000 günün önemini vurgulayan Prof. Dr. Nermin Güler ise, gebelik başlangıcı itibari ile annenin beslenmesi, doğum sonrası anne sütünün önemi ve 1 yaşına kadar bebeklere inek sütü verilmemesi gerektiği gibi konularda bilgi verdi. Güler: “Dünya Sağlık Örgütü, 2 yaşa kadar anne sütü verilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ise formül sütlerin kullanılması gerekiyor” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)