adscode
adscode

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Remzi Gören

Bulunduğu İl: Kütahya

Kuruluş tarihi: 1992

Akademik birimleri: Tıp, Mühendislik, İslami İlimler, İktisadi ve İdari Bilimler, Simav Teknoloji, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Eğitim, Mimarlık ve Diş Hekimliği olmak üzere 10 fakültesi, 4 enstitüsü, 5 yüksekokulu, 15 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 21.835 ön lisans, 30.358 lisans, 4.473 tezli yüksek lisans, 608 tezsiz yüksek lisans, 394 doktora, 895 yabancı öğrenci olmak üzere 58.563 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 66 profesör, 93 doçent, 314 yardımcı doçent, 222 öğretim görevlisi, 383 araştırma görevlisi, 76 okutman, 16 uzman olmak üzere 1.170 akademik personeli var. 

Burs olanakları: KYK burs ve kredilerinin yanı sıra il merkezinde dernekler ve bazı vakıflarda burs imkânları sunulmakta. 

Yurt olanakları: Germiyan Kampüsü yakınında 2.514 kişilik KYK yurdu, Merkez Kampüs’te beş yıldızlı otel konforunda KYK’ya ait 1000 kişilik yurt ve Üniversiteye ait 500 kişilik kız öğrenci yurdu mevcut. İlçelerde de KYK yurtları, öğrencilere hizmet veriyor. KYK’ya ait Dokuzlar Öğrenci Yurdu’nda ise 500 kız öğrenci yararlanmakta. 

Öğrenci kulübü sayısı: 105 adet öğrenci topluluğu var. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 18 ülkede 80; Mevlana kapsamında 18 ülkede 24; Farabi kapsamında 80 üniversite ile anlaşma var.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan DPÜ, fiziki ve laboratuvar altyapı olanaklarını büyük oranda tamamlamış ve zengin kütüphane imkânları sunan, kaliteli üniversitedir. DPÜ, inşaatı tamamlandığında, TEKNOKENT ile ülkemizin teknoloji üreten, Ar-Ge faaliyetlerini yürüten önemli merkezlerinden olacak. Mayıs ayında hizmete giren ve Türkiye’de ilk olan SOSYOPARK ile öğrenciler sportif, kültürel ve sosyal projelerini hayata geçirebilecek önemli bir merkeze kavuştu. TurcoMoney Uluslararası Ekonomi ve Finans Dergisi’nin Türkiye’ye Değer Katanlar TurcoVision ödülleri kapsamında DPÜ, projeleri ve bilimsel çalışmalarıyla ülkemize en fazla değer katan ve en iyi çıkışı gerçekleştiren üniversite olarak ödüllendirildi.

İletişim bilgileri: www.dpu.edu.tr   


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)