adscode
adscode

E-vize sistemi daraltılıyor

E-vize sistemi artık emniyet ve Göç İdaresi Müdürlüğü altyapılarıyla birlikte çalışıyor.

E-vize sistemi daraltılıyor
Türkiye'den Haberler
  
Türkiye, son 2 yılda 6.5 milyon e-vize vererek dünya liderliğini açık ara sürdürüyor. Ancak son dönemde e-vize alan pek çok yabancının Türkiye'yi düzensiz göç için transit ülke olarak kullanmaya başlaması üzerine, e-vize sisteminin daraltılması gündeme geldi. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Ege'den kaçak yollarla Avrupa'ya geçmek amacıyla Türkiye'ye gelenler arasında Suriyeliler başı çekiyor. Suriyelileri, Afganlar ve Iraklılar izliyor. Libya bir diğer "riskli" ülke olarak gösteriliyor.

YAŞA GÖRE FİLTRE

Çalışmalarına 3 ay önce başlanan bir proje, 3 hafta önce devreye girdi. E-vize sistemi artık emniyet ve Göç İdaresi Müdürlüğü altyapılarıyla birlikte çalışıyor. Öncelikli olarak başvuru sahibinin yaşı incelemeye alınıyor. 16 yaş altındakilerle 50 yaş üzerindekilere konsolosluğa başvurmalarına gerek kalmadan e-vize veriliyor. Sistem önceki yıllarda Türkiye'ye girip zamanında çıkmış olanlara da e-vize veriyor. Sistem, tehdit oluşturabileceği düşünülen başvuru sahiplerini ise vize başvurusu için konsolosluklara yönlendiriyor.

SAĞLIK TURİZMİ

Buna göre tüm vize başvuruları elektronik ortamda alınıyor. Türkiye'ye sağlık sorunları ve tedavi amacıyla gelmek isteyenler için hastanelerin bağlı bulunduğu üst kuruluşlarla protokol imzalandı. Vize başvuruları hastanelere yapılan başvurularla karşılaştırılarak sonuçlandırılıyor.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)