adscode
adscode

Eğitim Ataşesi'nden örnek gösterilecek uygulama

Almanya Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan AVCI tarafından 7 ay önce başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası büyük coşku ve başarıyla gerçekleştiriliyor.

Eğitim Ataşesi'nden örnek gösterilecek uygulama
Türkiye'den Haberler


Yurtdisigorev.com sitesinin haberine göre:
 
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Berlin Büyükelçiliği ve Karlsruhe Başkonsolosluğu himayelerinde Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından 7 ay önce başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası çerçevesinde sürdürülen yarışmalar, kurslar, konferans ve seminerler büyük coşku ve başarıyla etkinliğini devam ettiriyor.

Kampanya çerçevesinde 7 Mayıs tarihinde Tuttlingen Eğitim Bölgemize bağlı Konstanz kentinde düzenlenen ‘Avrupa Türk Tatlı Yarışması’ Fransa, İsviçre ve Almanya’nın değişik bölgelerinden katılan izleyici ve yarışmacılar tarafından büyük teveccüh ve takdir topladı.

YARIŞMAYA 25 KADIN, 4 ERKEK TOPLAM 29 KİŞİ KATILDI!

Konstanz, Zeppelin Gewerbeschule Aula da düzenleen ‘Avrupa Türk Tatlı Yarışması’na 400’e yakın Türk ve yabancı izleyici, 29 yarışmacı ve basın mensupları iştirak etti.


YARIŞMAYA BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞARKILAR VE DANS GÖSTERİLERİ DE DAMGA VURDU!

Birbirinden leziz Türk tatlılarının rekabet ettiği yarışmaya müzik, dans, şarkı ve türkülerde damgasını vurdu. Radolfzell Türk Okul Aile Birliği (TOAB)  Halk Oyunları Ekibi, Schramberg TOAB Mehter Takımı, Villingen TOAB Müzik Grubu ve Mehmet Erköse’den türküler, Öğrencilerimizin enfes yorumlarıyla şiir sunumları, Konstanz TOAB öğrencilerinin İstiklal Marşı Keman dinletisi izleyiciler tarafından keyifle ve alkışlarla dinlendi.

JURİ ÜYELERİ PUANLAMADA ZORLANDI!

Türkiye’nin yöresel tatlı lezzetlerine hakim jüri üyeleri; Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, TOAB Federasyon Başkanı Kemal Ülker, Alman Eğitim Bakanlığından Ali Gülbahar, Freiburg Üniversitesinden Prof. Dr. Şener Bağ, Konstanz Belediyesindenb Elke Cybula, Schramberg TOAB Nida Özışık’ın hijyen, sunum, tat, özgünlük gibi kriterler doğrultusunda gerçekleştirdikleri puanlamalarla sonuçlanan yarışmada 25 kadın, 4 erkek katılımcı yarıştı.  Her yaştan katılımcının yoğun ilgi gösterdiği yarışma, lezzetlerin yanı sıra otantik sunumlarla da iddialı geçti.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ TATLILAR DA VARDI!

Yarışmacılar, evde hazırladıkları tatlılarını video çekimlerinin eşliğinde ve özgün, modern takdimleriyle sunmayı tercih etti. Türkiye’nin farklı il ve bölgelerine has Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar; muhallebi, keşkül, kazandibi, sütlaç gibi sütlü tatlılar; revani, helva, aşure ve kabak tatlısı ila höşmerim gibi unutulmaya yüz tutmuş değişik tatların misafirlere de ikram edildiği yarışmada eşsiz lezzetlere sahip damak tatları deneyimlendi.

AVRUPA TÜRK TATLI YARIŞMASINI GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Avrupa Türk Tatlı Yarışmasını gelenekselleştireceklerini ve ilerki yıllarda daha görkemli ve zengin bir program haline getireceklerini söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Yarışmaya katılan her ürünün birbirinden güzel olduğunu ifade ederek burada amaç yarışmak değil bir aile olarak gördüğüm Türk toplumunun birbirini tanıması, beraberlik, dostluk ve barış içerisinde kaynaşmasıdır. Tatlılar içinden dereceye girenleri seçmek için çok zorlandık. Buraya gelen her yarışmacının ürünü gerçekten çok güzeldi. Siz değerli yarışmacılarımıza ve kıymetli izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum, diye konuştu.

1.KONSTANZ’DAN, 2. İSVİÇRE’DEN, 3. KARLSRUHE’DEN ALMAN GELİNİMİZ OLDU!

Konstanz’dan ‘Kaymaklı Kadayıf’ ile yarışmaya katılan Aysel Taşkın birinci olurken; İsviçre’den ‘Kemalpaşa Tatlısı’ ile Behtiye Işıklar ikinci ve Karlsruhe’den katılan Alman vatandaşı Katerina Yılmaz ‘Türk Pastası’ ile üçüncü oldu. Blumberg’den Serpil Yayla ‘Aşure’ ile dördüncü; Donaueschingen’den Nebahat Şahin ‘Baklava’ ile beşinci; Schramberg’den Yeliz Sabancı ise ‘Hatay Künefesi’ ile altıncı oldu. Yarışmaya iştirak eden herkese resmi katılım sertifikası ve ilk üçe girenlere para ödülü verildi.

EĞİTİME KATKIDA BULUNANLARA TAKDİR BELGESİ VERİLDİ…

Yarışma sürecinde Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı: Tuttlingen Eğitim Bölgesi Başkanı Seyfi Irmak, Konstanz Bölgesi Türkçe Öğretmeni Ali Cevat Durmaz ve Konstanz TOAB yöneticileri Özkan Çağlar, Nuray Boy, Aysel Taşkın, Ramazan Uzdilli, Nilüfer Akan, Funda Alvan, Sibel Yiğitsoy, Gökhan Altınterim, Erdal Alacalı; Donaueschingen TOAB yönetiminden Mehmet Akın, Hilali Davutoğlu, Nigar Ormanlı ila Schramberg - Villingen TOAB Yönetiminden Songül Deniz’e katkı ve öğrencilerin eğitimine desteklerinden ötürü teşekkür ederek, takdir belgelerini verdi.

 İSTİKLAL MARŞINI EZBERELEYENLERE ÖDÜL VE TAKDİR BELGESİ VERİLDİ

İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyan Fatma Emine Özsoy ve annesi Yağmur Özsoy ila Selen Yılmaz ve annesi Esin Yılmaz’a Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından resmi Takdir Belgesi ve ödül olarak özel madalya takdim edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)