adscode
adscode

Eğitim dünyasından Kadınlar Günü mesajları

Eğitim dünyası 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyor.

Eğitim dünyasından Kadınlar Günü mesajları
Eğitim
Güncelleme : 09-Mar-22 10:30

Milli Eğitim Bakanı  Mahmut  Özer:  Eğitim sistemimizzdeki 1 milyon 200 bin öğretmenin yaklaşık yüzde 59’u kadın. Bu vesileyle çocuklarımızın eğitiminin güzelleşmesine, kaliteli eğitim almasına katkıda bulunan tüm öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

YÖK Başkanı Erol Özvar: "Akademik hayatta mücadeleleri ve başarıları ile örnek olan kadınlar ve kadın öğrenciler başta olmak üzere tüm kadınların #8MartDünyaKadınlarGünü’nü kutlarım.
Türkiye, yüzde 32 kadın profesör oranı ile yüzde 20,8 ortalamaya sahip AB ülkelerini geride bıraktı. Yükseköğretimde kadın yönetici oranı (rektör, dekan, bölüm başkanı, yüksek okul müdürü) AB ülkelerinde yüzde 23,7 iken Türkiye’de yüzde 28. Yükseköğretim sistemimizde 2020'de 81 bin 661 olan kadın akademisyen sayısı, 2021'de 2 bin 199 kişi arttı. Kadın akademisyenlerin oranı yüzde 46 oldu. Türkiye’de yükseköğretimin yaygınlaşmasıyla 18-22 yaş yükseköğretimde kadın okullaşma oranı (%48) erkek okullaşma oranının (%40) 8 puan önüne geçti."

ÖSYM Başkanı Halis Aygün: "Toplumların temelini oluşturan, üreten, hayatın her alanında çaba sarf eden, tüm insanlığın umudu olan kadınların #8MartDünyaKadınlarGünü kutlu olsun."

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)