adscode
adscode

Eğitim-iş Çanakkale Valisini Göreve Cağırdı

Eğitim-iş Genel Başkanı Veli Demir'in açıklaması;

Eğitim-iş Çanakkale Valisini Göreve Cağırdı
Sendikalar
Eğitimin niteliğini yükseltmek ve çocukların özgür, akılcı ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirilmesi için hiçbir bir adım atmayan siyasi iktidar, “dindar ve kindar nesil” yetiştirme hedefine uygun olarak ortaçağ eğitim anlayışını yaygınlaştırmaya hızla devam etmektedir.
Çalışmaları ve uygulamalarına TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan’ın talimatlarıyla yön veren Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri cemaatlerin ve tarikatların kucağına iterek çağdaş, bilimsel, akılcı laik eğitim sistemini okullardan kapı dışarı etmiştir.
Son olarak Çanakkale’de yaşananlar, dini dernek ve vakıfların Milli Eğitimin kurumsal yapısına ve eğitime nasıl müdahale ettiğini ortaya koymuştur.
Hayrat Vakfı gibi, bazı vakıfların liselerde seçmeli Osmanlıca dersini tanıtacağız talebiyle lise öğrencilerine, Atatürk’ü, Cumhuriyet’i ve Cumhuriyetin değerlerini karalayarak Hilafeti öven, seçmeli Osmanlıca dersi anlatma adı altında, siyasi propaganda yapmaları ve kendilerine karşı çıkan öğretmenlere inceleme ve soruşturmalar açtırmaları pedagojik açıdan bir vahim durumdur.
Bu vakıflara bu izinleri kimler ne amaçla vermiştir? Bu vakıfların okullardaki faaliyetlerini kimler denetlemektedir?
Yine İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat’ın imzalı onay yazı ile Çanakkale’deki İmam Hatip Okullarının kamu personeli öğretmenleri ile diğer okullardaki din dersi öğretmenlerini dönem sonu seminer çalışmaları için İlim Yayma Cemiyeti’nde toplanmasına karar verilmiştir.
Bu konu ulusal basında yer alınca, tepkilere neden olmuş, buna karşılık seminer çalışmaları bu kez Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne alınmıştır.
22 Haziran 2014 tarihindeki seminer çalışmalarında öğretmenlere ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdullah Akın tarafından siyasi içerikli, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine karşı aşağılayıcı, küçük düşürücü ifadeler kullanılmış, yine hilafeti öven propagandalar yapılmıştır. Bir grup duyarlı öğretmen siyasi propaganda içerikli bu sunumlardan rahatsız olunca salonu terk etmişlerdir.
Bilim yuvası olması gereken okullarımızın dini dernek ve vakıfların faaliyetlerine açılması kabul edilemez.
Kamu otoritesini temsil eden Çanakkale Valisi ve Çocuk Sanat Bianeli’ni öğrencilerin ziyaretlerine pedagojik olarak uygun bulmayan İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu duruma sessiz kalması manidardır.
Bu uygulamaları eğitim pedagojisinin neresine koyabilirsiniz? İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat kamu personeli mi yoksa dini dernek ve vakıfların personeli mi? Maaşını İlim Yayma Cemiyeti mi yoksa devlet mi ödüyor?
Çanakkale Valisini ve İl Milli Eğitim Müdürünü göreve çağırıyoruz, sözkonusu uygulamaların sorumluları hakkında derhal inceleme başlatılmalıdır. Eğitim-İş olarak milli eğitimin, bilimsel ve laik eğitime karşı olan cemaat ve tarikatların eline bırakılmasına asla izin vermeyeceğiz.
 
 
Veli DEMİR
Genel Başkan
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)