adscode
adscode

Ehliyet Sınavlarında Yönetmelik İhlalleri Bakan Avcı'ya Soruldu

Sürücü Ehliyet Sınavlarında Yönetmelik İhlallerine İlişkin İddialar Araştırılıyor mu? Önlemler Alınıyor mu?

Ehliyet Sınavlarında Yönetmelik İhlalleri Bakan Avcı'ya Soruldu
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 05.03.2015
 
             
              Levent GÖK
           Ankara Milletvekili
        CHP Grup Başkanvekili
 
1-Karayolları Trafik Kanununun 123 üncü maddesi ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre çalışan sürücü kursu sayısı iller ve ilçeler itibariyle kaç adettir? 
2- Otomobil, minibüs ve kamyonet kullanacaklar için "B" sınıfı sertifika sınavları yılda kaç kez yapılmaktadır? Yurdun her yerinde aynı zaman diliminde mi yapılmaktadır?
3-Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılmadığı sınavlar olduğu yolundaki iddialar, şikâyetler bakanlığınıza ulaştı mı? Ulaştı ise ne işlem yapılmıştır?
4-Teorik ve direksiyon sınavlarının dosya üzerinde tamamlandığı yolundaki yaygın söylentiler üzerine bakanlığınızca alınmış önlemler nelerdir?
5-Kırsal kesimde dosya üzerinden yürütülen sınavlarla "B" Tipi ehliyete hak kazananların şehir merkezlerinde sık sık ölümlü, yaralamalı ve hasarlı kazalara karıştıkları iddiaları araştırılarak gerekli önlemler alınacak mıdır?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)