adscode
adscode

Türk Öğrenciler Avrupa'da Sunum Yapacak

Avrupa Radyoloji Kongresi'nde sunum için Türkiye'den seçilen tek çalışma; Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerininki oldu.

Türk Öğrenciler Avrupa'da Sunum Yapacak
Eğitim

Dünya çapında 200'ü aşkın başvuru arasında kabul edilen 5 MR çalışmasından biri.
4 Türk öğrencinin çalışması, anne karnındaki bebeklerde görülen ventrikülomegali'nin erken teşhisine fayda sağlıyor.
 
Ventrikülomegali, bebeklerin beyin boşluklarında genişleme anlamına gelmekte olup, anne karnında birçok anormallikle birlikte görülebiliyor ve fetal MR bu hastalıkların erken teşhisine fayda sağlıyor.
 
Avrupa'nın en önemli Radyoloji Kongresi için geri sayım başladı. 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında Viyana'da gerçekleşecek Avrupa Radyoloji Kongresi'nin Türkiye açısından da önemi son derece büyük. Zira 4 Türk öğrenci, dünyanın pek çok ülkesinden tıp fakültesi öğrencilerinin yaptığı 200'ü aşkın başvuru arasında kabul edilen 5 MR çalışmasından birine imza attı. Böylelikle Avrupa Radyoloji Kongresi'nde sunum yapmak için davet edildiler.
 
Türkiye'den seçilen tek çalışma

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Deniz Mutlu, Cem Turam, İpek İnal ve Mert Koçak Avrupa Radyoloji Kongresi'nin (ECR) Rising Stars (Yükselen Yıldızlar) programına bağlı gerçekleşen yarışması kapsamında dünyanın pek çok ülkesini geride bıraktıkları gibi, Türkiye'den seçilen tek çalışmanın da sahibi oldular. 4 Türk öğrenci kongrede yapacakları sunumda "Evaluation of Choroid Plexus with Fetal MR Imaging: What Happens in Ventriculomegaly" adlı çalışmalarını sunacaklar.
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ümit Aksoy Özcan'ın rehberliği ve Yrd. Doç. Dr. Sıla Ulus'un katkılarıyla hazırlanan çalışma, 'bebeklerin anne karnındayken bebeğin detaylı görüntülenmesini sağlayan görüntüleme tekniği Fetal MR kullanılarak koroid pleksusun görüntülenmesi ile elde edilen bulguların ventrikülomegali rahatsızlığının erken teşhisi için kullanılabileceğini' tespit etmesiyle dikkat çekiyor. Ventrikülomegali, bebeklerin beyin boşluklarında genişleme anlamına gelmekte olup, anne karnında birçok anormallikle birlikte görülebiliyor ve fetal MR bu hastalıkların erken teşhisine fayda sağlıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)