adscode
adscode

'Emektar öğretmenler sefalete mahkum edilmiştir'

MEMUR-SEN ANKARA İLBAŞKANI VE EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN ‘EMEKLİ ÖĞRETMENLER SEFİLLERİ OYNUYOR’ KONULU YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

'Emektar öğretmenler sefalete mahkum edilmiştir'
Özel Eğitim

       

 

Çalışırkenaldıkları eğitim tazminatı, çalışmayan eşleri için ödenen aile yardımı ve ekders ücretleri gibi maaşlarının önemli bir bölümünü oluşturan kısmının emekliolduklarında kesilmesi sebebiyle yokluk içinde yaşam mücadelesi veren eğitimemektarları adeta sefalete mahkum edilmiştir.

 

Öğretmen emeklilerininkendilerini yetiştirenler tarafından hatırlanmaması utanılacak bir durumdur.

 

Ülkemizinkaderine hükmeden bilim, fikir ve siyaset adamlarını, bakanları, başbakanlarıve cumhurbaşkanlarının yetiştirilmesinde ve ülkemize kazandırılmasında en büyükpay sahibi olan emekli öğretmenlerin kendi hallerine terk edilmesi en azındaninsaniyet açısından utanılacak bir durumdur.

 

Öğretmenlere karşı duyarsızlıkvefasızlık örneğidir.

 

Tokolanın açın halinden anlamadığı gibi çalışırken de emekliliklerinde de ceplerişişkin olan yöneticilerimize emekli öğretmenlerin bu konudaki feryatlarınısinek vızıltısı gibi algılamaları üzerlerinde anneleri ve babaları kadar haklarıolan öğretmenlerinin feryadını duymazlıktan ve görmezlikten gelmeleri birvefasızlık örneğidir.

 

Yetkilileri empati yapmayaçağırıyoruz.

 

 Bu kesimin içlerinde bulundukları nimetdolaysıyla emekli öğretmenlerin halleri ile halleneceklerini tasavvur etmekmümkün değildir. Kendilerini hiç değilse öğretmenler gününde empati yaparakonların ekonomik sıkıntılarını gidermeye ve yanlarında olduklarını göstermeye çağırıyoruz.

 

Öğretmenlere Ek Ödemeverilmelidir ve Ek ödemeler Emekliliğe yansıtılmalıdır.

 

Bu günemeklilik yaşları geçmelerine ve iş heyecanını kaybetmelerine rağmen emekliolduklarında eğitim tazminatının, ek ders ücretinin ve aile yardımınınmaaşlarına yansıtılmamasından dolayı karşılaşacakları ekonomik sıkıntıyıgöğüsleyememe korkusundan dolayı ne yazık ki onbinlerce öğretmen emekliolmaktan kaçınmaktadır. Oysaki çalışan ve emekli olan öğretmenlere en azından EkÖdeme verilmiş olsa on binlerce öğretmen emekli olacak kadro açılmadığı içinsıra bekleyen 250 bin civarındaki genç öğretmen adayı işe kavuşmuş olacaktır.

 

Hiçbirekonomik kaygı öğretmenleri yokluğa terk etmenin mazereti sayılamaz. Görevlerikutsal sorumlulukları büyüktür. Onlara sahip çıkmak kendimize ve geleceğimizesahip çıkmaktır. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere; Maliye Bakanı, Başbakanve Cumhurbaşkanımızı öğretmenlerimize ve onların emeklilerine sahip çıkmayadavet ediyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)