adscode
adscode

Fatih Projesi Araştırma Önergesi TBMM'de

Fatih Projesi ile ilgili eğitimin niteliğini geliştirmeye yönelik meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge MHP tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu.

Fatih Projesi Araştırma Önergesi TBMM'de
Eğitim
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topcu ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın hazırlayarak, 20 milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığına sunduğu Fatih Projesi ve Bilişim Eğitimi ile ilgili sorunların araştırılması ve çözüm getirilmesi için TBMM başkanlığına meclis araştırma önergesi verildi.

Gerekçede ise:

Fatih Projesi uygulama okullarında çocukların tabletlerine çok sahiplendiğine, bunun sosyal hayatlarına etki ettiğine  ve bu yüzden çocuklara bilinç kazandırılması gerektiği belirtilmiştir.

Fatih Projesinin uygulanacağı okullarda öğretmenlere sadece 30 saatlik kurs verildiği, çok fazla öğretmenin katılımıyla gerçekleşen 30 saatlik eğitimin ne kadar faydalı olabileceğinin tartışılması gerektiğini belirtilirken, ayrıca öğretmenlerin okullara akıllı tahta kurulmadan varmış gibi bu eğitimi almalarına, kursta öğretmenlere verilen bilgilerin teorik olmasına ve okullarda öğretmenlerin danışabileceği biri olmamasına dikkat çekilmiştir.

Öğretmenlerin mesleki gelişim çerçevesinde eğitilmesi ve sürekli desteklenebilir olması gerektiğine değinilirken, eğitimde teknoloji bütünleşmesi konusunda sürekli gelişime katkı sağlayabilecek, sadece  Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olacaktır denmiştir.

PISA Problem çözme becerilerinde, Türkiye'nin 44 ülke arasından 34. olduğuna dikkat çekilmiş bu nedenle çocuklarda 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi için Bilişim derslerinin her kademede zorunlu olması gerektiği söylenmiştir.

Fatih Projesi uygulanmasına rağmen, çocukların Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ile ders dışı etkinlikler yapabileceği, proje geliştirebileceği bir alan bulunmaması gerekçede eleştirilmiş ve bakanlığın belirlediği mevcut 5 etkinlik alanına Bilişim Teknolojilerinin eklenmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Fatih Projesi uygulanan her okulda "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni" görevlendirmesi yapıldığı belirtilmiş, 100 saat kursa giden alan dışı öğretmenlerin ise bu görevi üstlendiğine değinilmiştir. Fatih Projesinin amacına ulaşabilmesi için alan dışı görevlendirmelere son verilmelidir denmiştir.

http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/323765.pdf

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)